15 Temmuz Darbe Girişiminin Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden yaklaşık 2,5 sene geçti. Habertürk o karanlık geceye dair yeni görüntülere ulaştı.

28.12.2018-11:02 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-11:18)

15 temmuz 2016 Türkiye'nin en karanlık gecesiydi. Darbeciler ilk başta Genelkurmay karargahını işgal etti. Sonrasında Genelkurmay Başkanı dahil üst düzey komutanları yakalayarak, harekete geçtiler. Fakat halkın kahramanca direnişi darbeyi engelledi. O karanlık gecenin üstünden iki buçuk sene geçti. Darbeciler mahkemelerde hesap verirken, o gece ile alaklaı görüntüler de çıkmaya devam ediyor.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Habertürk o gecenin en çok merak edilen yerlerinden olan Genelkurmay Başkanlığı'nda olanlar ile ilgili çok özel görüntülere ulaştı. Darbeciler esasen hain girişimini gece 3'te düşünmüştü, fakat MİT müsteşarının karargaha gelişi onları paniğe sevk etti. Fidan'ın saat 20.22'de karargahtan çıkmasının sonrasında ise darbeciler hemen harekete geçti.

ÖZEL KUVVETLER 21.21'DE GELİYOR

Saat 21.21'de darbeci özel kuvvetler askerlerini taşıyan otobüs Genelkurmay Karargahı'na gidiyor. Ağır silahlı ve tam teçhizatlı darbeciler, Ay Yıldız Nizamiyesi önünde hızla otobüsten inerek, direkt olarak karargaha doğru gidiyor.

DARBECİ SUBAYLARIN TALİMATLARI DUYULUYOR

Karargahta olan darbeci subaylarda onların girişlerini rahatlatmak için kapıda bekliyor, vazifelilier bu doğrultuda emirler veriyor. "Kapıyı açın, özel kuvvetler geliyor" biçimindeki emirler net olarak duyuluyor. Ardından karargaha giden darbeciler dönemin Genelkurmay Başkanı olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dahil üst düzey komutanları alıkoyarak, karargahı işgal ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal