Emeklilik ve Yaşlılık Aylıklarına Yönelik Düzenleme Resmi Gazete'de Yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

28.12.2018-10:52 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-10:46) Emeklilik ve Yaşlılık Aylıklarına Yönelik Düzenleme Resmi Gazete'de Yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

TALEP EDENLER AYLIĞA BAĞLANACAK

Buna göre, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ve Bakanlığa atananların varsa emeklilik veya yaşlılık aylıklarında eksilme olmayacak. Bununla beraber bu görevlere atanmadan önce veya atandıktan sonra emeklilik ya da yaşlılık aylığına hak kazananlara istemeleri durumunda hali hazırdaki görevleriyle ilişiklerine ara verilmeden emeklilik veya yaşlılık aylığına bağlanacak.

BAKAN YARDIMCILARI DA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK

Söz konusu kararname ile görevlerine atanmadan önce veya atandıktan sonra emeklilik ya da yaşlılık aylığına hak kazanan Bakan yardımcıları da istemeleri durumunda mevcut görevleriyle ilişikleri kesilmeden emeklilik veya yaşlılık aylığı alabilecek.

ATAMALAR DA RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Cumhurbaşkanlığından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile farklı genel müdürlüklere ilişkin gerçekleştirilen atamalara yönelik kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile bugünkü sayıda yer alan kararlara göre, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdür Yardımcıları Salim Koşar ve Ömer Koca ile Tarım İşletmeleri Genel Müdür Yardımcıları Halil İbrahim Özbayat ve Üzeyir Tekin görevden alındı.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliklerine Ali Osman Kıyak ile Sait Kocabay, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliklerine Süleyman Pınarbaş, Ali Kemal Yıldız, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı I. Hukuk Müşavirliğine Karayolları Genel Müdürlüğü I. Hukuk Müşaviri Nurgül Uraloğlu atandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal