11. Suriye Barış Görüşmeleri Sona Eriyor

Garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran, İdlib'deki ateşkes ihlallerini önlemek için ortak çabaları hızlandırmaya karar verdiler.

29.11.2018-15:27 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-15:23) 11. Suriye Barış Görüşmeleri Sona Eriyor

Garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran, İdlib'deki ateşkes ihlallerini önlemek için ortak çabaları hızlandırmaya karar verdiler. Astana’da düzenlenen Suriye görüşmelerinin 11. turu Perşembe günü İdlib'deki ateşkesin ihlallerini önlemek için ortak çabaları hızlandırma kararı ile sonuçlandı. İki gün süren etkinlik, Rusya ile Suriye'nin Beşar Esad rejimi arasında Kazak başkentinde Çarşamba günü gerçekleşen görüşme ile başladı. Toplantının ikinci gününde, taraflar nihai bir bildirge üzerinde anlaşmak üzere ikili ve üç taraflı toplantılar düzenlediler. Ana oturumda, Kazak Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov son bildiriyi okudu. Ahdrahmanov kimyasal silah kullanımını kınadı ve Kimyasal Silahlar Yasağı Örgütü (OPCW)’nü Suriye İç Savaşı'nda iddia edilen kimyasal kullanımını soruşturmaya çağırdı.

Türkiye, Rusya ve İran, kuzeybatı Suriye'deki İdlib'deki ateşkesin ihlallerini önlemek için ortak çaba sarf etmeye karar verdiler. Garantör ülkeler, en kısa zamanda Cenevre'de bir Anayasa Komisyonu kurulmasını talep eden Suriye partilerini desteklemeyi de kabul etti. Ayrıca İdlib'de ateşkesin korunmasının terörle mücadele için önemli olduğu da vurgulandı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedal Onal liderliğindeki görüşmelerde Türkiye heyeti, Rusya ve İran temsilcilerinin yanı sıra muhalefetle de görüşmelerde bulundu. Gelecek Astana toplantısı önümüzdeki Şubat ayında yapılacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal