Kerkük'te Terör Grupları Çatıştı!

Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Kamil, DAEŞ'in pusu kurmasının ardından yaşanan çatışmada 17 Haşdi Şabi unsurunun öldüğünü, 20'sinin kaçırıldığını ifade etti.

19.02.2018-12:10 - (Son Güncelleme: 19.02.2018-12:07) Kerkük'te Terör Grupları Çatıştı!

Irak'ın Kerkük şehrinin güney bölgesinde terör örgütü DAEŞ'in pusu kurmasından sonra yaşanan çatışmada 17 Haşdi Şabi unsurunun öldüğü, 20'sinin de kaçırıldığı ifade edildi.

Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Afrasyav Kamil bir beyanda bulunarak, "Kerkük'ün güney bölgesindeki Saduniye köyü civarında Haşdi Şabi gücü ile bölgedeki terör grubu DAEŞ kalıntıları arasında şiddetli çatışma yaşandı." dedi.

Şehrin güneyindeki Rıyad Nahiyesi'nin Saduniye köyü yolu üzerinden Haşdi Şabi unsurlarına ait araçların geçişi esnasında çatışmanın yaşandığını ifade eden Kamil, "Yağmurlu havayı değerlendiren terör örgütü DAEŞ üyelerinin yol üzerinde kurduğu pusundan sonra yaşanan çatışmada, 17 Haşdi Şabi unsuru ölürken 20'si de DEAŞ militanlarınca kaçırıldı." şeklinde konuştu.

Polis Müdürlüğü Sözcüsü Kamil, "Bölgedeki federal polis ekipleri geniş çaplı operasyon düzenlemekte. Bu harekata daha sonra Irak ordusunun da destek vermesi bekleniyor." şeklinde yorumda bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal