Galatasaray’da Hedef Avrupa’da 3. Şampiyonluk!

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası finalinin ilk karşılaşmasında yarın İtalya’nın Reyer takımını ağırlayacak.

10.04.2018-12:28 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-13:59) Galatasaray’da Hedef Avrupa’da 3. Şampiyonluk!

Sarı kırmızılı ekip, FIBA Avrupa Kupası finalinin ilk maçında yarın İtalyan temsilcisi Reyer’i konuk edecek.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaşacak iki ekibin mücadelesi, saat 20.00’de başlayacak ve S Sport’tan canlı olarak ekrana gelecek.

Sarı-kırmızılılar, bu sezon Avrupa mücadelesine FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’nde başladı ve yoluna Avrupa Kupası’nda devam etti.

Avrupa Ligi grup etabında oynadığı 14 karşılaşmadan 6 galibiyet ve 8 mağlubiyetle ayrılan Galatasaray, gruptan elenerek mücadelesini Avrupa Kupası’nda sürdürdü.

Avrupa Kupası macerasına çeyrek finalden dahil olan sarı kırmızılılar, bu turda İtalyan ekibi Spar Citylift Girona’yı saf dışı bıraktı ve yarı finale yükseldi. Yarı finaldeyse İspanyol temsilcisi Perfumerias Avenida’yı eleyen Galatasaray, final biletini almayı başardı.

İtalyan temsilcisi Reyer ise bu sezon FIBA Avrupa Kupası’nda grubunu namağlup bitirerek Saint-Amand ve Good Angels’ı eledi ve çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde temsilcilerimiz Mersin Büyükşehir Belediyespor ve yarı finalde de Hatay Büyükşehir Belediyespor engelini geçmeyi başaran İtalyan ekibi, finale yükseldi.

Mücadelenin rövanşı, 18 Nisan Çarşamba günü İtalya’da oynanacak.

Sarı kırmızılı takım, organizasyonda mutlu sona ulaşması halinde üçüncü Avrupa kupasını kazanmış olacak.

Galatasaray daha önce 2008-2009 sezonunda FIBA Avrupa Kupası, 2013-2014 sezonunda ise FIBA Avrupa Ligi şampiyonluğu sevinci yaşamıştı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal