Zodiac Katili 50 Yıl Sonra Bulundu Mu, Zodiac Katili Kimdir?

Sır perdesi aralandı ve 50 yıldır işlediği suçlara rağmen yakalanamayan Zodiac katili bulundu. Peki, Zodiac kimdir? Zodiac katili bulundu mu? Hepsi haberimizde.

07.10.2021-10:06 - (Son Güncelleme: 07.10.2021-10:06) Zodiac Katili 50 Yıl Sonra Bulundu Mu, Zodiac Katili Kimdir?

50 yıl önce Amerika’nın California Eyaleti’nin San Francisco şehrinde işlediği cinayetlerle tüm dünyayı şok eden Zodiac katili 50 yıl boyunca bulunamadı. Zodiac Katili mektuplarıyla polis ve medyayla dalga geçmiş, şifresini çözmelerini istemişti. Yıllar sonra gelen haberle birlikte Zodiac Katili en sonunda bulundu. Peki, Zodiac Katili kim? Zodiac Katili bulundu mu? Zodiac Katili şifreleri çözüldü mü? 

ZODIAC KATİLİ KİM?

1960lar’da başlayan ve 70ler’e kadar uzanan seri cinayetlerle Amerika’nın San Francisco şehrine korku salan Zodiac Katili’nin bulunamaması, o günden beri olay konusu. Aralık 1968 ile Ekim 1969 yılları arasında 7 kişiyi öldürdüğü polis onaylı olan Zodiac Katili, mektuplarında 37 kişiyi öldürdüğünü söylemiştir. Şehrin gazetecilerine gönderdiği mektuplarla adından söz ettiren Zodiac’ın mektuplarından sadece iki tanesinin şifresi çözülebilmiştir. Geçen sene Aralık ayında bir Zodiac Katili’nin mektuplarından bir tanesinin şifresi çözülmüştür. 


ZODIAC KATİLİ BULUNDU MU?

“Case Breakers” adlı 40 kişilik ekip Zodiac Katili’ni bulduklarını iddia etti. 1968 – 1969 yılları arasında işlenen 37 cinayetin katili olduğu düşünülen Zodiac Katili’nin, Gary Francis Poste olduğu iddia edildi. Katilin evinin karanlık odasında buldukları fotoğraflarda kara kalemle çizilmiş Zodiac Katili resimleriyle aynı yara izine sahip olduğu bildirildi. Aynı zamanda Zodiac Katilinin 1966 yılındaki Cheri Jo Bates cinayetinde de parmak izi olduğunu iddia ettiler. Ekip, Gary Francis Poste’un DNA örneğinin cinayetle kıyaslanması için FBI’a çağrıda bulundular. Dava 2004 yılında aktifliğini yitirmişti ama 2007 yılında tekrar aktif edildi. Case Breakers araştırma ekibi; hukuk ve gazetecilerden oluşuyor. 

ZODIAC KATİLİ ÖLDÜ MÜ? 

50 yıl boyunca arayıp bulunamayan Zodiac Katili, 40 kişilik ekibin uzun yıllar araştırması sonucu bulundu. Lakin buldukları kişi 3 yıl önce ölen Gary Francis Poste olduğu iddia edidli. Mektupların şifresini çözen ekip, mektupların birinde, katil Gary Francis Poste’un isminin başka bir mesaj yazmak için çıkarıldığını, bunu da mektubun izlerinden anladıklarını bildirdiler. Zodiac, senelerdir film, kitap ve dizilere konu oluyordu. Katilin kim olduğu konusunda yıllardır onlarca fikir çıkmış ama hiçbir sonuca varılmamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal