Rusya 30 Ekim’de Koronavirüs Nedeniyle Tam Kapanma Uygulayacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele devam ediyor. Birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan virüse karşı Rusya, 30 Ekim tarihinden itibaren bir hafta tam kapanma kararı aldı.

07.10.2021-09:30 - (Son Güncelleme: 20.10.2021-17:02)

İki yıl önce ilk olarak Çin’de başlayan ve hızla tüm dünyaya yayılan, birçok kişini hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgınıyla mücadele hız kesmeden devam ediyor. Son haftalarda can kaybının bini aştığı Rusya, küresel salgının önüne geçmek için 30 Ekim tarihinden itibaren, tam kapanmaya gidiyor. 

PUTİN ONAYLADI: RUSYA TAM KAPANMAYA GİDİYOR

Rusya’dan gelen son dakika haberine göre, ülkede koronavirüs vaka sayılarının hızla artmasının üzerine, Ekim ayı sonrası bir hafta tam kapanma kararı alındı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in onayladığı kapanma sürecinde, bir hafta ülkede zorunlu durumlar hariç sokağa çıkılmayacak. Bu uygulama ile vaka sayılarının azaltılması ve salgının kontrol altına alınması amaçlanıyor. 

KOVİD-19 AŞILARININ ÖNEMİ GİDEREK ARTIYOR

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını önlemede en önemli adımların başında gelen Kovid-19 aşıları hakkına uyarılar devam ediyor. Mutasyona uğrayarak yön değiştiren salgın için birinci doz aşıların yeterli olmadığını, ikinci ve üçüncü doz aşılarında yapılmasının oldukça önemli olduğuna dikkat çekiliyor. 

TAM KAPANMA 30 EKİM’DE BAŞLAYACAK

Rusya’da uygulanacak olan tam kapanma 30 Ekim tarihinde uygulanmaya başlanacak ve çalışan işçilere bu süreçte ücretli izin verilecek. Devlet Başkanı Putin 30 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında koronavirüs vakaları ve can kayıplarının artması nedeniyle ücretli izin haftası ilan edilmesine karar verdi. Güncel koronavirüs verilerini aktaran Rusya’da, geçtiğimiz gün gün 34 bin 325 yeni corona virüs vakası kaydedilirken, bin 28 kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. 

PEKİ KOVİD-19 AŞILARININ YAN ETKİLERİ VAR MI?

Salgının önüne geçmek için üretilen Bionteck, Sinovac ve TURKOVAC hakkında ne çok merak edilen başlıkların başında, aşıların yan etkilerinin olup olmadığı. Dünya genelinden yaygın olarak uygulanan Biontech, Sinovac aşılarının birinci ve ikinci dozlarının da yan etkileri arasında da değişiklik görülüyor. Yapılan kapsamlı araştırmalarda aşıların arasında ortak görülen yan etkiler aşağıdaki gibi sıralandı;

-Baş ağrısı

-Eklem ağrıları

-Kas ağrıları

-Enjeksiyon bölgesinde ağrı

-Yorgunluk

-Üşüme

-Ateş

-Enjeksiyon bölgesinde şişlik

-Daha az yaygın olan başka yan etkiler de görülebilir.

-Yan etkiler, ikinci dozdan sonra daha yaygın şekilde görülebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal