ABD'de Koronavirüs Aşısı Binlerce Kişiyi Ölümden Kurtardı!

ABD Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı uygulamasının senenin ilk çeyreğinde yaşlılar arasında 40 bine yakın ölümü ve en az çeyrek milyon yeni vakayı engellediğini duyurdu.

06.10.2021-10:29 - (Son Güncelleme: 06.10.2021-12:16) ABD'de Koronavirüs Aşısı Binlerce Kişiyi Ölümden Kurtardı!

Yeni tip koronavirüs aşı uygulamasının yılın ilk çeyreğinde yaşlılarda 40 bine yakın ölüm ve çeyrek milyon yeni vakaya engel olduğu ABD Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı. Bakanlığın yayınladığı rapora göre, ocak-mayıs arasında yapılmış olan aşıların 65 yaş üstü bireylerde 265 bin yeni koronavirüs enfeksiyonuna, 107 bin hastaneye yatış ve 39 bin ölüme engel olduğu bildirildi. Raporun içerisinde, pandemi döneminde gerçekleşen ölümlerin yüzde 80 kadarının 65 yaş üstü bireylerde görüldüğü, aşılamaya başlanan ilk zamanlarda gerçekleştirilen vaka ve ölümlerde yaşanmış olan düşüş ‘görülür mucize’ olarak değerlendirildi.  

ABD'DE AŞI HAYAT KURTARIYOR

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) verilerinde, ülkede olan 65 yaş ve üzeri bireylerin yüzde 94 kadarına en az bir doz aşı yaptırdığı belirtiliyor. CDC verilerine göre, 65 yaş ve üzerinde olan, iki doz aşı yaptıran kişiler için hastaneye yatma ihtimali hakkında da yüzde 94 azalma yaşandığına dikkat çekildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal