Zeytinyağı Yüze Sürülür mü? Faydaları Nelerdir?

Yüzyıllardır insan sağlığında kullanılan en faydalı besinlerden biri zeytinyağıdır. Birçok kişi 'Zeytinyağı yüze sürülür mü?' diye sorup, merak ediyor. Peki, zeytinyağı yüze sürülür mü? Zeytinyağının yüze sürmek faydalı mıdır? Konuya ilişkin detaylar haberimizde…

18.07.2020-16:59 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-16:36) Zeytinyağı Yüze Sürülür mü? Faydaları Nelerdir?

Yemeklerde kullandığımız zeytinyağını saç bakımından cilt güzelliğine kadar birçok alanda kullanabileceğimizi biliyor muydunuz? Özellikle evde hazırladığımız doğal bakım maskelerinin içerisine eklediğimiz zeytinyağı, cilde parlaklık kazandırırken beslenmesine ve cilt problemlerinin giderilmesine yardımcı oluyor. İşte zeytinyağının direkt olarak cilde uygulandığındaki etkileri…

DOĞAL BİR NEMLENDİRİCİ ETKİYE SAHİP

Zeytinyağının cilde olan en bilinen faydası doğal bir nemlendirici olmasıdır. Özellikle kuru ciltler için ideal bir ürün olan zeytinyağını son derece besleyicidir. Yapmanız gereken tek şey avucunuza aldığınız bir miktar doğal zeytinyağını iyice ısıtıp ardından yüzünüze uygulamak. İşte bu kadar! Fazla yağlı bir cilt yapısına sahip değilseniz bu işlemi sabah akşam uygulayabilirsiniz.

CİLT SORUNLARINI YOK EDİYOR

Zeytinyağı, ciltte ileri gelen problemlerin giderilmesine yardımcı olur. Cildinizin herhangi bir yerinde görülen kızarıklık, döküntü, tahriş vb. sorunlarla karşılaştığınızda yapmanız gereken tek şey bal ve zeytinyağını eşit miktarda karıştırıp bu bölgenize uygulamaktır. Bu karışımı uyguladığınız noktada 10 dakika beklettikten sonra güzelce yıkayabilirsiniz.

YAŞLILIK BELİRTİLERİNİ YOK EDİYOR

Zeytinyağı, içeriğinde bulunan zengin E vitamini sayesinde serbest radikallerin yok edilmesini sağlayarak, yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırıyor.

SİVİLCELERİN YOK OLMASINI SAĞLAYACAK

Zeytinyağı, anti inflamatuar gibi önemli bir özelliğe sahiptir. Bu özelliği sayesinde sivilce oluşumunun da engellenmesini sağlar. Yüzünüzde istemediğiniz sivilceler varsa zeytinyağı, limon ve baldan yararlanabilirsiniz. Tüm bu malzemeleri eşit miktarda bir kabın içerisine alarak iyice karıştın. Ardından önceden temizlediğiniz yüzünüzün üzerine uygulayın ve 30 dakika bekleyip bol su ile yıkayın. Bu işlemi haftada en az 1 kere uygulayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal