Güne Huzurlu ve Enerjik Başlamanın Sırrı

Güne başlamadan önce veya spor öncesi yapılan egzersizler gün boyu kendimizi daha da enerjik hissetmemize yardımcı olur. Bunun için bazı egzersiz hareketlerini yapmalısınız. İşte sabahları yapmanız gereken egzersiz hareketleri...

18.07.2020-16:49 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-16:45) Güne Huzurlu ve Enerjik Başlamanın Sırrı

Sabah yorgunluğunu üzerinizden atmak, spordan önce biraz ısınmak veya spor sonrası biraz daha esneyerek rahatlamak günü daha huzurlu ve enerjik geçirmenizi sağlar.

KOBRA DURUŞU

Sabah erkenden uyandınız ve sıcacık yatağınızdan kalktınız diye sakın üzülmeyin. Yapacağınız bu hareket sizi yeni güne enerjik bir halde hazır olmanıza yardımcı olacaktır. Kobra pozisyonu için öncelikle matınızın üzerine yüz üstü olarak uzanın ve ellerinizi gövdenizin iki yanına alın. Dirseklerinizi kırarak avuç içlerinizi yere değdirin. Ardından dirseklerinizi düzleştirin ve kuyruk sokumunuzdan esneyerek göğsünüzü uzatabildiğiniz kadar ileriye uzatmaya çalışın. Vücudunuzu uzattığı için bu esneme hareketi sizi aşırı rahatlatacak.

KEDİ DURUŞU

İsmini kedinin duruş pozisyonundan alan bu hareket için öncelikle ellerinizi ve dizlerinizi yere değdirdikten sonra masa pozisyonunu alın. Bu esnada dizlerinizin pozisyonu kalçanızın alt kısmıyla aynı hizada olmasına özen gösterin. Ardından nefes verin ve göğsünüzü tavana doğru kaldırın. Sonrasında nefes alın ve bu kez sırtınızı kambur hale getirin. Beş tekrarın ardından sırtınızdaki gerilmenin azaldığını hissedeceksiniz.

ÇAPRAZ DİRSEK-DİZ DURUŞU

Öncelikle sırtınızın üzerine yatın ve ellerinizi başınızın arkasında birleştirin. Dizlerinizi kırın ve ayak tabanlarınızla yere sağlam basın. Bu esnada karın kaslarınızı sıkmanız gerekiyor. Bunun için omuzlarınızı ve ayaklarınızı yerden yükselterek sırayla sağ dirseğiniz sol dizinize, sol dirseğiniz sağ dizinize değecek şekilde vücudunuzu çevirin. Bu hareketi önce sağ sonra sol olacak şekilde 5 defa tekrar edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal