Zenginlere Ek Vergi Düzenlemesi Ekim Ayına Kaldı

Hükumetin bütçede dengeyi tesis etmek için planladığı ultra lüks konuta ve yüksek gelirliye ek vergi tedbirlerinin Ekim ayına ertelendiği bildirildi.

02.07.2019-15:58 - (Son Güncelleme: 02.07.2019-15:55)

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın gündeminde olan ve ekonomide bazı düzenlemelerin olduğu kanun teklifinin vergi ile alakalı bölümünde olan ultra lüks konut satışları ve yüksek geliri olanlara dönük vergi düzenlemesinin bu döneme yetişmesi mümkün olmayacağı için Ekim ayına ertelenmesine karar verildi.

Reuters'ın haberine göre, bütçe açığının senenin ilk 5 ayında yüzde 225 artış göstermesinin sonrasında daha fazla bozulmanın önüne geçmeyi hedefleyen Hazine ve Maliye Bakanlığı gelir vergisi başta olmak üzere bazı vergilerde artış yoluna gitmeye hazırlanıyor.

Pakette, vergi geliri senelik 1 milyon liranın üstünde olanların vergisinin yüzde 50'ye yakın bir orana çıkarılması ve ultra lüks konuta yüksek vergi getirilmesi düzenlemesi de vardı. Mesele hakkında bilgi sahibi iki kaynak, ultra lüks konut satışları ve yüksek geliri olanlara dönük vergi düzenlemesinin bu döneme yetişmesinin mümkün olmayacağını ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal