Yüzbinlerce çalışan merakla bekliyor: Sözleşmeliye kadro gelecek mi? Bakan Bilgin tarih verdi

Kamuda çalışan yüzbinlerce çalışan sözleşmelilerin kadrolaştırılması konusunda yapılacak olan düzenlemeyi dikkatle takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin tek tip olacağını söyledi ve tarih verdi.

15.10.2022-10:35 - (Son Güncelleme: 15.10.2022-17:34) Yüzbinlerce çalışan merakla bekliyor: Sözleşmeliye kadro gelecek mi? Bakan Bilgin tarih verdi

Taşeron işçiler gibi kamuda geçici işçilerin de kadro beklentilerine yönelik değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz." dedi. Kamuda çalışan yüzbinlerce çalışan sözleşmelilerin kadrolaştırılması konusunda yapılacak olan düzenlemeyi dikkatle takip eden vatandaşlar ise ‘’Sözleşmeliye kadro gelecek mi?’’ sorusunun yanıtlanmasını bekliyor.

Sözleşmeliye kadro gelecek mi?

Kamuda sözleşmelilere kadro çalışmalarında son dakika açıklaması Bakan Bilgin tarafından geldi. Bir süredir kamuoyunun yakından takip ettiği kamuda personele kadro düzenlemesi için taşeron işçilerde olduğu gibi beklentiler arttı. Bakan Bilgin TRT Haber'de yaptığı açıklamada çalışmaların bu ay sonunda bitirileceğini söyleyerek, kamu görevlilerine tüm haklarının verileceğini belirtti.

Sözleşmeli personel kadro

Bu ay sonunda bitireceğiz

Bakan Bilgin, sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya alınması konusundaki çalışmaların bu ay sonuna kadar bitirileceğini söyledi. Bakan Bilgin ayrıca şu ifadelere yer verdi:

"Mesela geçici işçiler sorunu. Ben 2000 yılında genel müdürdüm, bizim geçici işçilerimiz vardı. Demir yolları ile görüşüyorum, geçici işçilerimiz hale geçici işçi… Bir türlü geçmeyen bir işçilik dönemi var. Bunu çözeceğiz. Geçici işçilik meselesinin çözülmesi lazım. Ayrıca 696 Sayılı KHK'yla geçen işçilerin problemleri var. Onların çözülmesi daha kolay, o konuda hazırlıklarımız tamamlandı ama orada bir başka sorun daha var, önemli bir sorun da şuydu.

Yaklaşık 1 milyon işçi geçti ama o günkü şartlarda 90 bin civarında bir işçi kapsam dışında kaldı. Onların kamuya kadrolu olarak geçmesi, onlara işçi kadrosu verilmesi konusunda da bütün çalışmalarımızı tamamladık. Onun da belli bir aşamadan sonra uygulamaya sokulacağının haberini vermek isterim." 

Kadroya kimler geçecek?

Bakan Bilgin daha önce yaptığı açıklamada, "Bu çalışmada kamu sendikalarından gelen talepleri de dikkate alıyoruz. Geçenlerde arkadaşlarımız bir görüşme yaptı. Bunları da değerlendiriyoruz" diye konuşmuştu.

Kadroya geçecek olan kişilerin pozisyonların ilerleyen haftalarda açıklanması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal