Yüz yogası nedir, nasıl yapılır?

Gün içerisinde pek çok kez stresli ortamlarda bulunuyoruz. Stresten uzaklaşmak içinde kendimize çeşitli çözümler buluyoruz. Özellikle stresten uzaklaşmak dendiğinde akla gelen ilk şey yoga olmaktadır. Fakat yoga da çeşitli şekillerde önümüze çıkıyor. Bunlardan bir tanesi de yüz yogasıdır. Son zamanlarda sık sık duyduğumuz yüz yogası oldukça merak ediliyor. Peki, Yüz yogası nedir? Yüz yogası nasıl yapılır? İşte yüz yogası hakkında tüm merak edilenler…

19.05.2022-23:14 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-23:14) Yüz yogası nedir, nasıl yapılır?

Kendini iyileştirme çabası içerisinde olan bedenlerde yaşamaktayız. Özellikle ruh ve beden sağlığı konusu sık sık gündeme gelmektedir. Bunu sağlamanın bir yöntemi de yoga yapmaktır. Ana vatanı Hindistan olan yoga zihinsel açıdan kendini iyileştirmenin beden sağlığını da iyi geldiği görüşüne dayanmaktadır. Nefes egzersizleri, zihinsel ve bedensel olarak iyileşme için yapılan yoganın faklı çeşitleri de bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de yüz yogasıdır. Ciltte yapılan hareketler ile kan akışının hızlanması ve ciltteki sorunların çözülmesi amaçlanmaktadır. Birbirini tekrar eden hareketlerin yer aldığı yüz yogası cildi güçlendiren ve sıkılaştıran bir tür egzersizdir. Peki, Yüz yogası nedir? Yüz yogası nasıl yapılır? İşte yüz yogası hakkında tüm merak edilenler…

Yüz yogası nedir?

Son zamanlarda sık sık duyduğumuz yüz yogası pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Çeşitli hareketlerin yüze uygulanması ile kan dolaşımının hızlandırılması ve cildin güçlendirilmesi amaçlanan yüz yogası vücudun rahatlamasına da neden olmaktadır. Ciltteki kasları da yumuşatan yüz yogası pek çok kişi tarafından tercih ediliyor.

Yüz Yogası Nedir

Yüz yogası nasıl yapılır?

Bu kadar faydalı bir uygulama olan yüz yogasının nasıl yapıldığı da araştırılıyor. Yüzümüzde zaman oluşan pek çok sorunla karşılaşmaktayız ve bu durum bizi rahatsız da edebiliyor. Bu noktada yüz yogası bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Bölgesel olarak sorunlarımıza çözüm olan yüz yogasından istenilen verimin alınabilmesi için düzenli uygulama yapılmalıdır. Haftanın her günü 15 dakika yapılan yüz yogası ile sorunlarına çözüm olabilirsiniz. Yüz yogası şu şekilde yapılmaktadır:

Isınma Egzersizleri: ilk aşamada yüz kaslarımızın ısınmasını sağlamaktayız. Dudaklarınızı ıslık çalıyormuş gibi sürekli olarak önde tutup üfleyerek yapmanız gerekiyor. Dudak bölgesi ısındırılarak yüz yogasına başlanır.

Dudak Çevresi Egzersizleri: Bu hareketler ile dudak çevresindeki çizgiler giderilmeye çalışılır. Dudakların arasında alınan kalem ile ileri – geri hareketler tekrarlanarak yapılmaktadır. Bu uygulanma dudak çevresinde yer alan kırışıklıkların giderilmesi için önemlidir.

Göz Çevresi İçin Egzersizler: İlk olarak hem işaret parmağı hem de orta parmak gözlerinizin iki yanında olacak şekilde tutun ve kaşınızın üzerine yerleştirin. Ardından hem serçe hem de yüzük parmaklarının burun üstüne iki yanında olacak şekilde tutun. Yaptığınız bu hareketi 15 kez tekrarlayın. Zaman içerisinde sorunlarınızın geçtiğini fark edeceksiniz.

Yanaklar İçin Egzersizler: Balon şişirme hareketini 10 kez tekrarlamanız yanak kaslarını harekete geçirir. Bu sayede kan dolaşımı da hızlanır.

Gıdı ve Boyun İçin Egzersizler: Koltuğa dik olarak oturduktan sonra boynunuzu gergin olacak şekilde yukarı kaldırın. Bu hareketi birkaç kez tekrarlayarak yapınız.

Yüz yogası gerçekten işe yarıyor mu?

Yüz yogası istikrar gerektiren bir işlemdir. Yapılan yüz yogasının sonuçlarını alabilmek için düzenli olarak yapmanız çok önemlidir. Oldukça doğal bir yöntem olan yüz yogasında size zararlı olabilecek herhangi bir işlem bulunmamaktadır. Düzenli olarak yapılan yüz yogası kırışıklıklar için iyi gelirken yaşlanma belirtilerini de ortadan kaldırır. Bu yöntem ile kişiler sinir ve stresten uzaklaşmaktadır. Herkes evinde bu yöntemleri deneyerek sonuçlarını gözlemleyebilir.

Yüz Yogası Nasıl Yapılır

Yüz yogası ne kadar sürede etkili olur?

Yüz yogasından verim alabilmeniz için düzenli olarak günlük uygulama yapmanız gerekmektedir. Sabah ve akşam olarak kendinize ayıracağınız 15 dakika ile muhteşem sonuçlar elde edebilirsiniz. 1 hafta düzenli olarak tekrarladığınızda sonuçlara sizde inanamayacaksınız. Kısa bir süre olarak görünse de aslında verim alabilmeniz için yeterli bir süredir.

Yüz yogası neden yapılır?

Birçok kişi yoga kelimesini duyduğunda bağdaş kurarak oturmak ve gözleri kapatmak aklına gelmektedir. Ancak olay tüm bunlardan farklıdır. Aslında yoga nefes düzeni sağlarken aynı zamanda beden sağlığınızı da etkilemektedir. Yapılan çeşitli egzersiz hareketleri ile vücut esnekliği ve beden gücünüzü ortaya koymaktasınız. Yüz yogasında ise kaslar hareket ettirilerek yer çekimine maruz kalan cildimizi tersine çevirmek amaçlanmaktadır. Bu sayede cildimizde oluşan problemler kırışıklıklar ve sarkmalar yavaş yavaş azalmaya başlar.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal