Yurtdışı Turları Gürcistan

Gürcistan, Türkiye ile sınır komşusu olan ve Gürcüce konuşulan bir Kafkasya ülkesidir. Eskiden Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğinde yer alan Gürcistan, günümüzde temsili demokrasi yönetimiyle idare edilmektedir.

18.07.2020-11:09 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-11:08) Yurtdışı Turları Gürcistan

Gürcistan'ın iklimi Karadeniz iklimine benzer. Ilık, nemli ve tropik bir yapıya sahip olan sahil şeridinin aksine, Doğu kısımları karasal iklim etkisindedir.

Yurtdışı turları Gürcistan, genellikle Karadeniz turlarına ek olarak yapılmaktadır. Ziyaretçiler, kimlik belgesi kullanarak bir süreliğine ülkeye girebilmektedir. Bunun dışında, Gürcistan turları genellikle Batum Turu ve Tiflis turu olmak üzere ikiye ayrılır.

Peki, Yurtdışı turları Gürcistan kapsamında hangi yerler gezilir? Yurtdışı turları Gürcistan fiyatları ne kadardır?

Gürcistan Yurtdışı Turu Kapsamında Hangi Yerler Gezilir?

İlk olarak, Gürcistan’ın başkenti olan Tiflis merkezli gezi turlarını inceleyelim.

Genellikle, bu turlar için uçak seyahati yapılır. Vize gerektirmez. Tiflis şehir merkezini kapsayan yurtdışı turları Gürcistan için, genellikle başkanlık sarayını, şehir surlarının kalıntılarını, Kaşveti Kilisesi’ni kapsar. Bunun yanında, Osmanlı mimarisinin ürünleri kükürt hamamları, Gürcistan Sanat Müzesi, Gürcistan Ulusal Müzesi, Özgürlük Meydanı, saat kulesi, opera ve tiyatro binaları, Kura ve Mkhvari nehirleri gibi turistik alanlar da gezi programları arasında yer alır.

Gürcistan mutfağına ait lezzetleri tatmanız için özel programlar düzenleyen turlar da bulunuyor.

“Gürcülerin Anası” olarak bilinen Kartlis Deda Heykeli, Tiflis turlarının uğrak noktalarından biridir.

Tiflis Botanik Bahçesi ile kükürt hamamları arasında bulunan bölgede kalan Narika Kalesi de gezilecek tarihi alanlardan bir tanesidir. Metekhi Katedrali, UNESCO kültürel mirası olan Mtskheta şehri ve bu şehirde yer alan Jvari Manastırı, Svetitskhoveli Katedrali de gezilecek kutsal mekanlardandır.

Batum merkezli yurtdışı turları Gürcistan kapsamında, panoramik şehir gezisi yapılmaktadır. Katolik Kutsal Ruh Kilisesi, Kutsal Meryem Ana Katedrali, St. Nicholas Ortodoks Kilisesi gibi kiliseler Batum’da ziyaret edilebilir. Bu kiliselerin hepsi tarihi arka plana sahip olup, önem verilen ve turistler tarafından sıkça ziyaret edilen alanlar arasındadır.

En büyük figüratif mermer mozaik zemini olan yer unvanına sahip Batum Meydanı da mutlaka ziyaret edilmelidir. Batum’un en canlı ve hareketli yerlerinden biri bu meydandır.

Orta Camii, o bölgedeki tek Müslüman ibadethanesidir. Almanya’dan gelen Astronomik Saat, Alfabe Kulesi (Gürcüce harf sembolleri yer almaktadır), Chacha Saat Kulesi, ünlü Ali ve Nino Heykeli de Batum turlarında gidilen yerler arasındadır.

Tiyatro Meydanı, bu meydandaki Poseidon Heykeli, bu heykelin eşlik ettiği çeşme ve sahilde yer alan Batum Bulvarı da Batum gezi turlarında sıklıkla yer alır. Oldukça uzun bir sahil şeridine sahip olan bulvarın oldukça etkileyici bir manzarası vardır.

Batum’da görülecek doğal güzellikler arasında Botanik Bahçesi, Makhuntseti Şelalesi ve Mtirala Milli Parkı yer alır. Batum’da yer alan Botanik Parkı, bitki çeşitliliği ile göz doldurmaktadır.

Gürcistan Yurtdışı Turu Fiyatları Ne Kadar?

Gürcistan Tiflis turları genellikle 2 geceyi kapsar. Bu turların fiyatları genellikle 2000 ila 3000 Türk lirası arasında değişir. Batum turları ise genellikle 2500 ila 3000 Türk lirası arasında çeşitlenmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal