Yunanistan Afrin Değil Dedi, Türkiye'yi Tehdit Etti

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocias, "Yunanistan Afrin değil. Yunanistan'a karşı bir hareketin kaybetme ihtimali de var" diyerek Türkiye'yi tehdit etti.

02.05.2018-20:49 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-20:40) Yunanistan Afrin Değil Dedi, Türkiye'yi Tehdit Etti

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Skai Tv'deki 'Istories' programındaki konuşmasında, Türkiye ile Yunanistan arasında olaylı bölge olan Kardak kayaklıkları (Imia) civarında ocak sonunda Türk ve Yunan Sahil Güvenlik gemileri arasında olan gerginliği hatırlattı.

Kathimerini gazetesinin haberine göre, "Türkiye, Yunanistan'ın kırmızı çizgilerini geçmeye çok yaklaşmıştı" diyen Kocias, Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinde Atina'nın 'sakin' tepkiler vermesi sayesinde olumsuz olayların yaşanmasının önlendiğini iddia etti.

'TÜRKİYE HUKUKİ DAYANAĞI OLMADAN HERHANGİ BİR OLAY ÇIKARTMAZ'

BBC Türkçe'den Stelyo Berberakis'in aktardığına göre ise Kocias ayrıca 'Türkiye, hukuki tabanı olmadan hiçbir bir olay çıkartmaz" dedi.

Yunanistan'ın 'olası tahriklere karşı soğukkanlı kalmaya kararlı olduğunu' aktaran Kocias, Yunanistan'ın Türkiye ile 'barış, dostluk, karşılıklı menfaat sağlayacak işbirliği' arzuladığını söyleyen Kocias, 'Türkiye'nin Yunanistan'a saldırmayacak kadar akıllı olduğunu' da sözlerine ekledi.

'SAKİN BİR TAVIR TAKINMASAYDIK OLAYLARIN NEREYE GİDECEĞİNİ KİMSE BİLEMEZDİ'

Kocias 'Eğer biz Yunan kesimi olarak sakin ve soğukkanlı bir tavır almasaydık olayların nereye gideceğini kimse tahmin edemezdi. Bu tür vaziyette ya kabadayılık taslayacaksın ya da gerginliği sakinleştirmeye uğraşacaksın" dedi.

'YUNANİSTAN AFRİN DEĞİL'

Kocias Türkiye ile Yunanistan arasında bir olay ihtimaline dönük soruya verdiği cevapta ise "Yunanistan Afrin değil. Bunun yalnızca zararı olmaz, kaybetme ihtimali de olur" dedi.

Türkiye'yi 'çelişkilerle dolu bir ülke' olarak tanımlayan Kocias, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ise "Erdoğan en çok civardaki enerji kaynaklarına alaka gösteriyor ve belki de Türkiye'nin bu kaynaklardan faydalanmasında rolü olmadığı için biraz gerginlik hissediyor" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal