Yunan Gazeteciden İtiraf Gibi Sözler: 'Türkiye, Atina'nın Harekatını Etkisiz Hale Getirmeyi Başarıyor’

Yunan medyası, EastMed projesinde ABD’nin desteği çekmesinde Türkiye’nin etkisini kaleme aldığı yazıda, ‘Türkiye'nin jeostratejik hacmi ve derinliği, Atina'daki uluslararası harekatı etkisiz hale getirmeyi başarıyor’ ifadeleri kullanıldı.

19.01.2022-15:49 - (Son Güncelleme: 19.01.2022-16:39)

Yunanistan’ın EastMed projesinin ABD’nin desteğini çekmesinde Türkiye’nin rol oynadığı belirtilirken Kathimerini gazetesinden Vasilis Nedos, ‘EasMed: Orman ve Ağaç’ başlıklı bir makaleyi kaleme aldı. 

TÜRKİYE HAREKATI ETKİSİZ HALE GETİRMEYİ BAŞARIYOR

Kathimerini gazetesinden Vasilis Nedos, Yunanistan’a Girit üzerinden yapılacak doğal gaz boru hattı EastMed projesinde ABD’nin desteği çekmesini ve bu konudaki Türkiye’nin etkisini kaleme aldı. 

EastMed projesinde ABD’nin desteği çekmesinde Türkiye’nin etkisinin olduğu belirtilen yazıda, ‘Türkiye'nin jeostratejik hacmi ve derinliği, Atina'daki uluslararası harekatı etkisiz hale getirmeyi başarıyor’ ifadeleri kullanıldı.


2020 yılının ilk ayında, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY)'nin, Doğu Akdeniz gazının taşınmasına yönelik yapılan 'EastMed' boru hattı anlaşması tarihe karıştı. Doğu Akdeniz’de bulunan gaz kaynaklarının Girit üzerinden Yunan topraklarına ulaştırılması bakımından imzalanan EastMed boru hattı anlaşması, Türkiye’nin statejik hamleleri ve ABD’nin destek vermekten vazgeçmesinin ardından gerçekleştirilemedi. 

TÜRKİYE'NİN JEOSTRATEJİK HACMİ ATİNA'NIN HAMLELERİNİ ETKİSİZ HALE GETİRİYOR

Kathimerini gazetesinden Vasilis Nedos, Yunanistan’a Girit üzerinden yapılacak doğal gaz boru hattı EastMed projesinde ABD’nin desteği çekmesini ve bu konudaki Türkiye’nin etkisini kaleme aldı. 

Yunanlı gazeteci Vasilis Nedos, ‘EasMed: Orman ve Ağaç’ başlıklı bir makaleyi kaleme aldığı yazıda şunları kaydetti; ‘Bu aşamadaki sorun, Recep Tayyip Erdoğan'ın daha büyük bölgesel role sahip daha güçlü bir Türkiye'ye dönüş zamanının, Doğu Akdeniz ve Ege'deki Yunan çıkarlarının kısıtlanmasından geçtiğine karar vermiş olmasıdır.'

Kathimerini gazetesinden Nedos, 'Türkiye'nin jeostratejik hacmi ve derinliği, Atina'daki uluslararası harekatı etkisiz hale getirmeyi başarıyor’ ifadelerini kullandı. 

EASTMED TOKATINDAN SONRA NE OLACAK?

EastMed projesinde ABD’nin desteği çekmesinde Türkiye’nin etkisinin olduğu belirtilen yazıda, ‘Türkiye'nin jeostratejik hacmi ve derinliği, Atina'daki uluslararası harekatı etkisiz hale getirmeyi başarıyor’ haberi üzerine yine bir Yunan medyası Defence Point, Nedos'un makalesine atıfta bulunarak şu ifadeleri kullandı; ‘EadtMed tokatından sonra ne olacak? Türkiye niyetini gizlemiyor.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal