Milli Savunma Bakanından Yunanistan'a Net Uyarı: 'Bizi Test Etmesinler!'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ı sert dille uyardı. Akar, ‘Silahlanıyorsunuz! Bu savunma amaçlı ise çok fazla ve gereksiz, ama Türkiye'ye karşı silahlanıyorsanız çok çok az’ ifadelerini kullandı.

10.01.2022-11:25 - (Son Güncelleme: 10.01.2022-11:25)

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in de aralarında bulunduğu basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yunanistan’ın karasularını 6 milden 12 mile çıkarmayı gündeme taşıması üzerine Türkiye sert şekilde uyarı geldi. Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet’in bugünkü yazısında Türkiye’nin Yunanistan’a verdiği mesajları yayımladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ı sert dille uyardı. Akar, ‘Silahlanıyorsunuz! Bu savunma amaçlı ise çok fazla ve gereksiz, ama Türkiye'ye karşı silahlanıyorsanız çok çok az’ dedi.

Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet, Bakan Akar’ın önemli bir Avrupa ülkesinin Savunma Bakanı ile yaptığı görüşmesini kaleme aldığı yazıda, muhatap bakanın ‘Türkiye’yi yayılmacı bir politika izlemekle’ suçlaması üzerine Bakan Akar’ın bu iddialara harita üzerinden yanıt verdiğini dile getirdi. 


Acet, yazısında şu ifadeleri kullandı; ‘Harita, 1820’lerden itibaren Yunanistan’ın nasıl bir yayılmacı politika izlediğini, zaman içerisinde Ege’de burnumuzun dibine kadar nasıl genişlediğini göstermektedir. ‘Al sana yayılmacı politika’ cevabını harita üzerinden alan ilgili Avrupa ülkesinin Savunma Bakanı, bu cevabı aldıktan sonra lafı geveleyerek konuyu kapatmak zorunda kalır.’

TOPLANTININ GÜNDEMİ YUNANİSTAN

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın cumartesi günü basın mensuplarıyla bir araya geldiği 2021 değerlendirme toplantısı soru ve cevaplarla birlikte 3 saat sürdü. Bakan Akar’ın aralarında Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in bulunduğu toplantısı sonrası değerlendirilmeleri paylaşıldı. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, aralarında Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in de bulunduğu medya mensuplarıyla bir araya geldi.

Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in toplantıdaki değerlendirmelerini paylaştığı yazısında, ‘Bakan Akar bu durumu, Türkiye’nin dış politikada artan etkisine, uluslararası ilişkilerde bir ‘özne’ haline gelmesine, üç kıtada ‘etkinlik’ gösteren, neredeyse bütün dünyayı da ilgi alanına dâhil eden bir ülke haline dönüşmesine bağlıyor. Cumartesi günkü buluşmamızda çok çeşitli konulara değinmesine rağmen Bakan Akar’ın sözlerinde öne çıkarmayı en fazla hak eden başlık, Yunanistan’la ilgili olan kısmıydı. Yunanistan’ın özellikle 15 Temmuz’dan sonraki süreçte, Türkiye ile bir çarpışmaya girmeyi göze alıp alamama meselesini kafasında tarttığına dair işaretler geliyor. Bunda şaşılacak bir şey de yok. Yunanistan derken, Türkiye fobisini savunma politikasının merkezine yerleştirmiş bir ülkeden söz ediyoruz’ sözlerine yer verdi. 

YUNANİSTAN’I VEKİL OLARAK KULLANMAK İSTEYEN GÜÇLERE DİKKAT

Mehmet Acet, Yunanistan’ı vekil olarak kullanmak isteyen güçlere dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, kaleme aldığı yazısında şu ifadelere yer verdi; ‘Başka önemli faktör daha var. Başka bazı büyük aktörlerin Yunanistan’ı tarihte olduğu gibi proxy/vekil olarak kullanmak istemeleri. Fransa ve ABD ile yapılan güvenlik anlaşmalarını Atina yönetimi, bu gelişmeleri kendilerine verilmiş bir tür ‘Yürü, arkandayız’ mesajı olarak yorumluyor olabilir. Başta Dışişleri ve Savunma Bakanları olmak üzere Türkiye’ye ‘dayılanan’ Yunan yetkililere böyle bir sufle verilmiş olabilir. Nereden nasıl bir hareketle karşı karşıya kalabiliriz sorusunun cevabı ise, bizi karasuları meselesine götürüyor.’

BU TAKSİMİ KURT YAPMAZ KUZULARA ŞAH OLSA

Yunanistan’ın karasularını 6 milden 12 mile çıkmasının gündemde olmasına ilişkin değerlendirmelerini almak amacıyla Bakan Akar’a soru yöneltildi. Bakan Akar, bu karara neden karşı çıkıldığını şu sözlerle ifade etti; ‘Karasularınızı 12 mile çıkarırsanız biz, Ege'de uluslararası sulara çıkarken izin isteyeceğiz yani? Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa. 6 mil yapmışsın öyle veya böyle, haline şükret otur oturduğun yerde. Bizim söylediğimiz şey barış, huzur olsun, iki taraf zenginliklerden istifade etsin. '12 milin zamanıdır' gibi yanlış bir hesap yapmasınlar.’


BİZİ TEST ETMESİNLER

Milli Savunma Bakanı Akar, ‘İki ülke arasındaki sorunları barışçıl yöntemlerle diyalog ile çözmek istiyoruz. Tüm provokatif yaklaşımlara rağmen görüşelim diyoruz’ sözlerini ekledi. Ankara’nın Yunanistan meselesine özgüvenle hareket ettiğini ve kurduğu cümlelerin tehdit olmadığını belirten Akar, 215 Temmuz'dan sonra bu ordu bir şey yapamaz dediler, bu ordu bir ay sonra Fırat Kalkanı Harekatı'nı icra etti. Herhangi bir şekilde bizi test etmesinler, bir maceraya girişmesinler’ ifadelerine yer verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal