Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konuşması Komşu Ülke Yunanistan'ı Panikletti!

Yunan basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılında ‘nükleer başlıklı füzelerle’ ilgili yaptığı konuşmaya yönelik bir makale yayımladı. Makalede, Türkiye’nin gizli silah programları yürütüyor olabileceği ifade edildi.

05.01.2022-17:13 - (Son Güncelleme: 05.01.2022-17:13) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konuşması Komşu Ülke Yunanistan'ı Panikletti!

Yunanistan basını ‘Türkiye nükleer silah ve kıtalararası balistik füzelere mi geliştiriyor?’ sorusunu gündeme getirdi. Yayımlanan makalede, Türkiye’nin görünenlerin dışında nükleer ve kıtalararası silahlar geliştiriliyor olabileceği öne sürüldü.  

Türkiye Cumhuriyeti’nin savunma sanayiinde geliştirdiği projeleri dünya kamuoyunca yankı bulmaya devam ediyor. 

Yunanistan savunma alanında yayınlarına devam eden haberi sitesi Defence Point’in yayımladığı makalede, ‘Türkiye'nin Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in, 'Rakibi kim olursa olsun şaşırtacak silahlarımız olacağını açıkça söyleyebilirim. Yapacak çok işimiz var, hatta uzun bir yolumuz var ama Türkiye'yi kolay kurban olarak gören herkes pişman olacaktır.’ açıklamaları uzmanlar tarafından Türkiye'nin gizli silah ve savunma programları izlediğinin bir işareti olarak yorumlandı’ ifadeleri kullanıldı. 


Haber portalı Defence Point’in yayımladığı makalede, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yabancı silah kullanımında kurtulmak için çeşitli çalışmaların yapıldığı ifade edildi. Öte yandan ülkemizin dış savunma bağımlılığının %20’ye indirildiği konusu da makalede yer aldı. 

TÜRKİYE'NİN NÜKLEER VEYA KITALARARASI SİLAHI VAR MI?

Makalede, 'Demir'in açıklamaları, muhtemelen Türkiye'nin savaş durumunda kullanabileceği füze sistemleriyle ilgili. Yetkili, Türkiye'nin Fransız-İtalyan Eurosam ile iş birliği içinde uzun menzilli bir füze programı yürüttüğünü kabul etti. Ancak, Türkiye'nin nükleer silahlar da dahil olmak üzere kitle imha silahlarına sahip olup olmadığı sorusu ortaya çıkıyor.' ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın savunma sanayiinde yapmak istediği nükleer savaş başlığı taşıyabilecek füzeler geliştirebileceğinden bahsedildiği makalede, Türkiye’nin dış baskılara rağmen nükleer silah edinmeyi kabul etmediği ifadelerine yer verildi. 

YUNAN MEDYASI SIK SIK GÜNDEME GETİRİYOR

Türkiye’nin ilerlediği politikalardan endişe duyan Yunanistan medyası, Türkiye’nin savunma sanayiinde geliştirdiği projelerin yanı sıra gizli silah programları üzerinde de çalışmalarının olduğunu sık sık dile basında yer veriliyor. 

Bunun öncesinde Apopseis'te Dr. Konstaniua Apostolu-Katsaru imzasıyla yayımlanan başka bir makalede de, Türkiye’nin ‘nükleer silahlara sahip olabileceği’ konusu öne sürülmüştü. 

Apostolu-Katsaru, yazısında Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Rusya’ya nükleer teknolojiler konusunda eğitim almak için gönderilen öğrencilere ve Pakistan- Türkiye ilişkilerine kadar birçok konuya değinmişti. Katsaru, Türkiye’nin bu alanda çalışmalarının olduğunu hatta başarmış bile olabileceğini dile getirmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılında yaptığı bir konuşmasında, 'Şu anda dünyada gelişmiş ülkeler içinde neredeyse nükleer başlıklı füzesi olmayan ülke yok, hepsinde var. Hatta isim vermeyeceğim. Bir tanesi şu anda cumhurbaşkanı değil, ziyarete gittiğimde bana dedi ki, 'Bize böyle böyle diyorlar, benim elimde şu anda 7 bin 500 kadar nükleer başlıklı silah var ama Rusya'nın Amerika'nın elinde 12 bin 500, 15 bin nükleer başlıklı füze var, ben de yapacağım' açıklamalarında bulundu. 

Erdoğan açıklamalarında 'Şimdi hale bakın, onlar nerede, neyin yarışını yapıyor, bize de ne diyorlar? 'Sakın ha sen yapma' diyorlar. Yanı başımızda İsrail. Var mı? Var. Ve bütün her şeyiyle onunla korkutuyor. Değerli kardeşlerim biz şu anda çalışmamızı yürütüyoruz' ifadelerine yer vermişti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal