Yükselişle Açılış Yapan Dolar, 7.71 TL'den İşlem Görüyor

Geçen gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından gerileyen dolar bugün yükselişle başladı ve 7,87 düzeyinde alıcı buldu. Gün içerisinde aşağı yönlü hareketine devam eden dolar an itibarıyla 7,71 TL'den işlem görüyor. Aynı anlarda euro 9,12 TL'den, sterlin de 10,16 TL'den alıcı buluyor.

12.11.2020-16:28 - (Son Güncelleme: 12.11.2020-16:35) Yükselişle Açılış Yapan Dolar, 7.71 TL'den İşlem Görüyor

Geçen gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ekonomideki Yeni Dönem' açıklamasının akabinden hızlıca gerileyen  dolar yeni güne artışla başladı.

Kurun açılış saatlerinde 7,87 düzeyinde alıcı bulan dolar gün içerisinde aşağı yönlü hareketine devam etti ve an itibarıyla 7,71 TL'den alıcı buluyor.

EURO VE STERLİNDE DE GERİLEME DEVAM EDİYOR

Doların yanında euro ile sterlinin de gerileyişi de sürdü aynı anlarda euro 9,12 TL'den, sterlin de 10,16 TL'den alıcı buldu.

TÜRK LİRASINA TALEP YÜKSELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Türk lirası varlıklara talebin yükseldiğini ifade eden uzmanlar, uluslararası piyasada Türkiye'nin tehlike priminin (CDS) 450 düzeylerinden 400'e kadar indiğine işaret etti.

Uzmanlar, bugün yurt içersinde TCMB haftalık para ile banka istatistikleri, yurt dışında da ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ile İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey'in açıklamalarının yanında ABD'de enflasyon, İngiltere'de büyüme ve Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi başta olarak yoğun veri gündeminin izleneceğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal