YSK'nın Önünde İnce'nin Kulağına Ne Söylendiği Ortaya Çıktı

24 Haziran günü YSK binasının önünde CHP YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu'nun, Muharrem İnce'nin kulağına söyledikleri merak konusu olmuştu. Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, Yakupoğlu'nun İnce'ye Tekirdağ'daki oylarla ilgili bir şeyler söylediğini yazdı.

06.07.2018-12:48 - (Son Güncelleme: 06.07.2018-13:25)

24 Haziran seçim günü YSK önünde açıklama gerçekleştiren Muharrem İnce'nin kulağına CHP YSK Temsilcisi ve Ankara Milletvekili adayı Mehmet Hadimi Yakupoğlu'nun ne söylediği merak konusu olmuştu. Seçim ardından günlerce konuşulan olayla alakalı İnce'nin seçim günü bir daha YSK'ya gitmemesinin sebebi olarak komplo teorileri de ortaya atıldı. Yakupoğlu'nun İnce'nin kulağına Tekirdağ'da oy pusulasıyla alakalı bir problemi söylediği ortaya çıktı.

YAŞANANLARI ANLATTI

Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, köşesinde komplo teorilerine sebep olan YSK önündeki o anda Yakupoğlu'nun İnce'ye ne söylediğini kaleme aldı.

Saygı Öztürk, o gün YSK önünde konuşulanları taraflara sordu. Öztürk aldığı cevapları yazdı. Yakupoğlu, o gün olanları Öztürk'e şu sözlerle aktardı:

'ERDOĞAN SÖZCÜĞÜ CÜMLEDE GEÇTİ'

"YSK'da, Tekirdağ'da Cumhurbaşkanlığı seçimi oy pusulasıyla alakalı bir problem olduğunu öğrenmiştik. Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı kısımda, mührün basılacağı dairenin altında küçük bir halka daha meydana gelmişti. Bunun bir basım hatası mı, yoksa bir işaret mi olduğu konuşulacaktı. AKP temsilcisi, bunun işaret değil, basım hatası olduğunu savundu.

Muharrem İnce'nin, CHP milletvekilleri Engin Altay ve Yaşar Tüzün'le beraber YSK önüne gideceği bilgisi bana gelince karşılamak ve bilgilendirmek amaçlı aşağıya gittim. Olduğumuz yere yakın 30-40 kamera vardı. Orada, Sayın İnce'ye örneğin, Tekirdağ meselesini anlatırken 'Cumhurbaşkanlığı seçimi', 'Recep Tayyip Erdoğan', 'oy pusulaları' sözcükleri de geçti. Tekirdağ'daki oy pusulasını aktarıp, şimdilik karar verilmediğini de söyledim.

YSK Başkanı'nın makamında bulunduğunu, talep ederse ziyaret edebileceklerini de söyledim. Muharrem Bey de, "Böyle bir ziyaretin bu durumda yanlış anlaşılabileceğini' bildirdi.'"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal