4 Askerin Şehit Olduğu Kazada Karar Açıklandı

İstanbul Sarayburnu'nda 2 sene önce kuru yük gemisi ile askeri bot çarpışmış ve 4 asker şehit olmuştu. Mahkeme bugün davada kararını verdi. Buna göre gemi kaptanı Abdullah Hamadi'ye 6 sene 8 ay hapis verirken, 2 sene süreyle gemi kaptanlığı yapmasını yasakladı. 2 sanığa ise beraat kararı verildi.

06.07.2018-12:20 - (Son Güncelleme: 06.07.2018-12:12) 4 Askerin Şehit Olduğu Kazada Karar Açıklandı

Sarayburnu açıklarında kuru yük gemisiyle çarpışan sahil güvenlik botunun, alabora olması neticesinde 4 askeri mürettebatın şehit düştüğü facia ile alakalı 3 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı.

Mahkeme, gemi kaptanı Abdullah Hamadi'ye 6 sene 8 ay hapis verirken, 2 sene süreyle gemi kaptanlığı yapmasını yasakladı. 2 sanığa ise beraat kararı verildi.

17 Ağustos 2016 tarihinde Sarayburnu açıklarında kuru yük gemisiyle sahil güvenlik botunun çarpışması neticesinde 4 askeri mürettebatın şehit düştüğü faciada sanıklar Abdullah Hamadi, Allam Fattouh ve Mohamad Fttahe’nin ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma’ suçundan 22 sene 6 ay hapis talebi ile yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmaya, tutuklu sanık Abdullah Hamadi cezaevinden getirilirken, tutuksuz sanıklar Allam Fattouh ile Mohamad Fttahe ile taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

“Adil bir karar istiyorum”

Duruşmada tercüman yardımı ile son sözü istenen tutuklu sanık Abdullah Hamadi, "Adaletli bir karar talep ediyorum. Beraatimi istiyorum" dedi. Tutuksuz sanık Mohamad Fttahe, gemide işçi olduğunu belirterek, “Kazanın olmasıyla ilgim ve alakam yok. Beraatimi istiyorum” dedi.

Diğer tutuksuz sanık Allam Fattouh ise, “Kazada ölenler için Allah rahmet eylesin. Kaza ile ilgim alakam yoktur” diyerek beraatini talep etti.

Gemi kaptanına 6 yıl 8 ay hapis cezası

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, gemi kaptanı tutuklu sanık Abdullah Hamadi'yi "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçundan önce 8 sene hapis cezası verdi. Sanığın geçmişini, yargılama dönemindeki davranışlarını dikkate alan mahkeme, sanığın cezasında iyi hal indirimi yaparak 6 sene 8 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca Hamadi’nin 2 sene boyunca gemi kaptanlığı yapmasını yasakladı.

Tutuksuz sanıklar Allam Fattouh ile Mohamad Fttahe'nin ise veraat etmesine karar verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal