YSK’dan açıklama geldi: Aday listeleri için bugün son gün

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim takvimine göre aday listelerinin bugün en geç 17.00’ye kadar teslim edilmesi gerekiyor. Kesin aday listeleri 3 Mart tarihinde duyurulacak.

20.02.2024-12:29 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-17:33)

Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde aday belirleme çalışmalarında sona gelindi. YSK’nın yerel seçim takvimine göre büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları, meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelik listelerinin bugün saat 17.00’ye kadar il seçim kurullarına teslim edilmesi gerekiyor.

YSK’nın seçim takvimi detayları belli oldu

YSK’nın seçim takviminde yer alan tarihler ve bu tarihte gerçekleşecekler şu şekilde: 22 Şubat: Siyasi partilerin aday listelerindeki eksiklikleri tamamlama süresinin son günü.

YSK seçim

23 Şubat: Geçici aday listeleri açıklanacak.

29 Şubat: Seçmen bilgi kağıtlarının hazırlanması ve dağıtımına başlanacak.

3 Mart: Kesin aday listeleri duyurulacak.

4 Mart: Sandık kurullarının oluşturulma işlemleri tamamlanacak.

21 Mart: Seçim propagandası ve ilgili yasaklar başlayacak.

24 Mart: Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere ulaştırılması tamamlanacak.

30 Mart: Seçim propagandasının sona ermesi.

31 Mart: Oy verme günü.

35 parti yarışacak 

YSK'nin seçim takvimine göre, 27 Ocak'ta yapılan kura çekimi sonucunda seçime katılacak 35 siyasi partinin birleşik oy pusulasındaki sıralaması belirlendi. Kura sonuçlarına göre oy pusulasındaki partiler şu şekilde sıralanacak:

YSK, seçimin mart ayında gerçekleşmesi ve doğudaki 32 ilde mevsim şartları ve güneşin batış saatini göz önünde bulundurarak oy verme saatlerini bir saat erkene çekti. Bu nedenle Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis illerinde ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal