Gazze'den duygusal çağrı: İsrail'in kuşattığı bölgede acı çağrı, “Dünya neden sessiz?"

Gazze'deki kuşatma altındaki bir hastanenin doktoru, İsrail'in önce kuşattığı, ardından bastığı bölgedeki acı durumu dünyaya duygusal bir çağrı yaparak , "Dünya, günde sadece bir öğün yedik. Neden bizi hayal kırıklığına uğrattınız? İnsanlık nerede?” dedi.

20.02.2024-12:04 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-15:13) Gazze'den duygusal çağrı: İsrail'in kuşattığı bölgede acı çağrı, “Dünya neden sessiz?"

Gazze Şeridi'nde bulunan Nasır Hastanesi'nin doktorlarından Ahmed el-Magribi, İsrail ordusunun hastaneyi kuşatması ve çevresine yerleştirdiği keskin nişancılarla ilgili dünyaya çağrıda bulundu. Günde sadece bir öğün yemek zorunda kaldıklarını ve insanlığın neden bu kadar sessiz kaldığını sorgulayan el-Magribi, çocukların çığlıklarına dikkat çekti. "Bu suçları durdurmak için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor?" diye soran doktor, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirterek dünya kamuoyuna seslendi. 

Sağlık personelleri ve vatandaş alıkonuldu

Gazze Şeridi'nde bulunan Nasır Hastanesi, İsrail güçleri tarafından uzun süredir kuşatma altında tutuluyor. Hastanenin giriş ve çıkışları kapatılmış durumda, binlerce kişi içeride mahsur kalmış durumda. Yerinden edilmiş insanların da aralarında bulunduğu binlerce kişi, günlerce süren kuşatma nedeniyle temel sağlık hizmetlerinden yoksun kaldı. İsrail güçleri, hastaneye giriş ve çıkışları kontrol altında tutarken, çevreye yerleştirilen keskin nişancılar tarafından öldürülen çok sayıda kişi de bulunuyor.

15 Şubat'ta İsrail güçleri tarafından yapılan baskında hastaneye giren askerler, sağlık personeli de dahil olmak üzere birçok Filistinliyi alıkoydu. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 18 Şubat'ta yaptığı açıklamada, Nasır Hastanesi'nin artık hizmet veremediğini duyurdu. Gazze'deki insanlık dramı devam ederken, uluslararası toplumdan bu duruma son verilmesi için çağrılar yükseliyor.


“Bu suçları durdurmak için daha kaçımızın ölmesi gerekiyor?”

"Üç haftadır Nasır Hastanesi İsrail tarafından kuşatıldı. Biz burada hasta insanlara hizmet veriyoruz, ama maalesef burada yaşadığımız trajediyi kimse umursamıyor. Bu hastane tamamen çöktü, artık hiçbir şekilde hizmet veremiyoruz. Günde sadece bir öğün yedik. Neden bizi hayal kırıklığına uğrattığınızı anlamıyoruz. İnsanlık nerede? Bilmiyorum, insanlık nerede? Neden bize bunlar oldu? Sadece burada çalışan sağlık personeli değil, hastalar da acı çekiyor. Bu suçları durdurmak için daha kaçımızın ölmesi gerekiyor? Lütfen bize yardım edin, çünkü burada artık dayanacak gücümüz kalmadı."

Magribi'nin gözyaşları içindeki bu çığlığı, Nasır Hastanesi'nin içinde yaşanan dramatik durumu bir kez daha gündeme getirdi. Uluslararası toplumun, Gazze'deki insanlık dramına acil çözümler bulma çağrıları hız kazanıyor.

İsrail güçleri tarafından kuşatılan Gazze Şeridi'ndeki Nasır Hastanesi doktorlarından Ahmed el-Magribi, hastanenin içinde yaşanan zorlu koşulları paylaştı. Magribi, hastanenin 3 hafta boyunca İsrail güçleri tarafından kuşatıldığını belirterek, gıda sıkıntısı ve soğuk hava nedeniyle çocuklarıyla birlikte zor durumda olduklarını dile getirdi. Ggözyaşları içinde konuşan Magribi,  "Bu (İsrail'in saldırıları) daha ne kadar devam edecek bilmiyorum. Bu suçları durdurmak için daha kaçımızın daha ölmesi gerekiyor? Bilmiyorum. Beni duyuyorsanız bize karşı, bizim insanlarımıza karşı işlenen bu suçları durdurmak için lütfen bir şeyler yapın." dedi. 

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal