Yozgat’ta Yeniden Refah Partisi kazandı: Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Kazım Arslan, Yeniden Refah Partisi tarafından Yozgat Belediye Başkan adayı olarak yerel seçimlerde yarıştı. Rakiplerini geride bırakarak ipi göğüsleyen Arslan’ın hayatı ve biyografisi arama motorlarında sorgulanıyor. Peki Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan kimdir, hangi görevlerde bulundu? İşte ayrıntılar…

02.04.2024-17:24 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-17:24)

Yerel seçimlerde yakaladığı başarıyla dikkat çeken Yeniden Refah Partisi, CHP ve AK Parti’nin ardından Türkiye genelinde en çok oy alan parti oldu. Yozgat’ta yarışan Yeniden Refah Partisi adayı Kazım Arslan, rakiplerinden daha fazla oy alarak yeni Yozgat Belediye Başkanı oldu. Vatandaşlar ise Kazım Arslan hayatı ve biyografisi araştırmaları için arama motorlarına yöneldi. Peki Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan kimdir?

Kazım Arslan, 10 Ağustos 1959'da Yozgat'ta hayata gözlerini açtı. İlk, orta ve lise eğitimini memleketinde tamamlayan Arslan, 1982'de Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu ve ardından Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü görevlerine başladı. Siyasi kariyerine 1994'te Refah Partisi'nden Yozgat Belediye Başkan adayı olarak adım atan Arslan, 1995'te Refah Partisi'nden Yozgat Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yer aldı. 

Yozgat’ta Yeniden Refah Partisi kazandı: Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan kimdir, hangi görevlerde bulundu?

TBMM Plan Bütçe Komisyonu ve Sağlık Komisyonu üyelikleriyle siyasi arenada önemli bir rol üstlendi. Refah Partisi'nin kapanmasının ardından Fazilet Partisi'nde ve sonrasında Saadet Partisi'nde aktif görevler aldı. 2014'te HAS Parti ile AK Parti'nin birleşmesinin ardından AK Parti'den Yozgat Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Arslan, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde Bağımsız Aday olarak Yozgat Belediye Başkanlığı için yarıştı.

Kazım Arslan, 2024 yerel seçimlerinde en çok oyu alarak yeni Yozgat Belediye Başkanı oldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal