MHP, Kırklareli’nde yönetimi devraldı: Yeni Kırklareli Büyükşehir Belediye Başkanı Derya Bulut kimdir, hangi görevlerde bulundu?

MHP’nin Kırklareli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Derya Bulut, rakiplerini geride bırakarak yeni başkan olmayı başardı. Derya Bulut’un hayatı ve kariyeri de merak edilen konular arasında yer aldı. Peki Yeni Kırklareli Büyükşehir Belediye Başkanı Derya Bulut kimdir, hangi görevlerde bulundu? İşte Derya Bulut hayatı ve biyografisi…

02.04.2024-16:49 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-16:49)

Yerel seçimler geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşti. Milyonlarca vatandaşın sandığa gidişinin ardından oy sayma süreci başladı ve yeni yerel yönetimler ortaya çıktı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Kırklareli’nde aday olarak gösterdiği Derya Bulut, en çok oyu alan isim olarak yeni Kırklareli Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Peki Yeni Kırklareli Büyükşehir Belediye Başkanı Derya Bulut kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Derya Bulut kimdir?

Derya Bulut, Kırklareli doğumlu bir siyasetçidir. İlk, orta ve lise eğitimini Kırklareli'nde tamamladıktan sonra 1999 yılında Kocatepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından yüksek lisans eğitimine Başkent Üniversitesi'nde devam etti.

MHP, Kırklareli’nde yönetimi devraldı: Yeni Kırklareli Büyükşehir Belediye Başkanı Derya Bulut kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Siyasi kariyerine 2004 yılında dershanede öğretmenlik yaparak başlayan Derya Bulut, 2014 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'nden başkan adayı oldu. 2015 yılına kadar MHP Kırklareli İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi ve ardından Kırklareli'den milletvekili adayı oldu. 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde ise MHP'den Kırklareli Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal