Balıkesir 74 yıl sonra CHP’ye geçti: Yeni Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Akın kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Balıkesir’de 74 yıl sonra en çok oyu alan parti olan CHP’nin başkan adayı Ahmet Akın görevine başladı. Yeni Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın hayatı ve biyografisi ise arama motorlarında en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Ayrıntılar haberimizde…

02.04.2024-16:32 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-16:32)

Yerel seçimde milyonları şaşırtan sonuçlar ortaya çıktı. Pek çok il ve ilçede kadın belediye başkanları göreve seçilirken bazı illerde de yıllar sonra parti değişimi meydana geldi. Parti değişiminin meydana geldiği illerden birisi de Balıkesir oldu. Balıkesir’de tam 74 yıl sonra CHP’nin aday gösterdiği Ahmet Akın, seçildi. Peki Yeni Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Akın kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Yeni Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Akın kimdir?

Türk iş insanı ve siyasetçi olarak tanınan Ahmet Akın, 13 Ağustos 1973 tarihinde Balıkesir'in Gönen ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Gönen'de tamamladıktan sonra İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. Eğitimine yurtdışında da devam eden Akın, Cambridge şehrinde Eurocenter kursunda Dil ve Ekonomi eğitimleri aldı. Siyaset alanındaki bilgisini ise Bahçeşehir Üniversitesi'nde pekiştirdi. Akademik kariyerine Beykent Üniversitesi'nde başlayan Akın, daha sonra Selçuk Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisansını tamamladı.

Balıkesir 74 yıl sonra CHP’ye geçti: Yeni Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Akın kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Enerji sektöründe uzmanlaşan Akın, İspanya'da "Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Üretimi" üzerine çeşitli eğitim ve seminerlere katıldı. Kariyerinde önde gelen özel sektör kuruluşlarında Genel Müdür ve uluslararası holdinglerde CEO olarak görev aldı. Akın, İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca gibi dilleri de akıcı bir şekilde konuşmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan Akın, siyasi kariyerine Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde CHP Balıkesir milletvekili olarak adım attı. Ardından Kasım 2015 seçimlerinde tekrar CHP Balıkesir milletvekili olarak seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev aldı.

2018'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı olan Akın, daha sonra İYİ Parti'ye geçti ancak kısa bir süre sonra CHP'ye döndü. Siyasi kariyerinde önemli görevler üstlenen Akın, CHP'nin enerji ve altyapı projelerinden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görevlendirildi. Son olarak, 2023 genel seçimlerinde aday olmayıp CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bakan adayı olarak tanıtıldı. Ahmet Akın, siyasi yaşamında çeşitli dönemlerde önemli adımlar atmış ve partisinin başarısı için aktif rol oynamıştır.

Ahmet Akın, 2024 yerel seçimlerinde Balıkesir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal