Denizli de yönetimi değişen iller arasında yer aldı: Denizli Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu kimdir?

CHP’nin yerel seçimlerde Denizli Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Bülent Nuri Çavuşoğlu, seçim sonucunda rakiplerini geride bırakarak yeni başkan oldu. Çavuşoğlu’nun hayatı ve kariyeri ise araştırılıyor. Peki Denizli Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu kimdir? İşte detaylar…

02.04.2024-16:20 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-16:20)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yerel seçimlerde beklenmedik sonuçlar alarak Türkiye genelinde birinci parti olmayı başardı. Partinin Denizli’de aday gösterdiği isim olan Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP’nin Denizli’de uzun süre sonra yönetimi almasını sağlayarak yeni Denizli Belediye Başkanı oldu. Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun özel hayatı ve siyasi kariyeri de vatandaşlar tarafından merak edilen konuların başında geldi. 

Bülent Nuri Çavuşoğlu kimdir?

Bülent Nuri Çavuşoğlu, 1 Ağustos 1974 tarihinde Denizli'nin Serinhisar ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini tamamladıktan sonra, lise eğitimini Denizli Cumhuriyet Lisesi'nde ve Torbalı Sağlık Meslek Lisesi'nde yatılı olarak sürdürdü. Sağlık memuru olarak görev yaparken eğitimine devam ederek Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Denizli Barosu'na bağlı olarak avukatlık yaparken, aynı zamanda 2000 yılında turizm sektöründe aile şirketi kurdu.

Denizli de yönetimi değişen iller arasında yer aldı: Denizli Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu kimdir?

2003 yılında Nilgün Hanım ile hayatını birleştiren Çavuşoğlu'nun Deniz Çağan ve Mehmet Boran adında iki oğlu bulunmaktadır. Siyasi kariyerine CHP Denizli İl Başkan Yardımcısı olarak adım atan Çavuşoğlu, daha sonra 2013-2016 ve 2020-2023 yılları arasında CHP Denizli İl Başkanlığı görevini üstlendi.

Bülent Nuri Çavuşoğlu, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde Denizli Belediye Başkanı olarak seçildi ve görevine başladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal