Amasya’da 47 yıl sonra gelen değişim: Yeni Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi kimdir?

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda CHP, 47 yıl sonra Amasya’da yerel yönetimi almayı başardı. CHP’nin adayı Turgay Sevindi, en çok oy toplayan isim olarak yeni Amasya Belediye Başkanı oldu. Peki yeni Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi kimdir? İşte Turgay Sevindi hayatı ve biyografisi…

02.04.2024-12:55 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-12:55)

Türkiye’de ilklere sahne olan yerel seçimlerde sonucu en dikkat çeken illerden birisi Amasya’da oldu. 1977 yılından bu yana burada seçim galibiyeti yaşayamayan CHP, aday gösterdiği Turgay Sevindi ile beraber 47 yıllık bu sürece son noktayı koydu. Sevindi, AK Parti adayı Mehmet Uyanık ile MHP adayı Bayram Çelik’i geride bırakarak yeni Amasya Belediye Başkanı oldu. Vatandaşlar ise Turgay Sevindi hakkında araştırma yapmak üzere arama motorlarına yöneldi. Peki yeni Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi kimdir?

Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi kimdir?

Turgay Sevindi, 1983 yılında Samsun'un Ladik ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Amasya'da tamamladıktan sonra 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Amasya’da 47 yıl sonra gelen değişim: Yeni Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi kimdir?

Mesleğine bağlı kalarak avukatlık yapmaya devam eden Sevindi, aynı zamanda 2020-2023 yılları arasında CHP İl Başkanlığı görevini üstlendi. Kendisi evli ve 2 çocuk babasıdır.

Turgay Sevindi, 2024 Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda yeni Amasya Belediye Başkanı olarak görev yapacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal