Kars’ta gülen taraf MHP oldu: Kars Belediye Başkanı Ötüken Senger kimdir?

MHP’nin aday gösterdiği ve seçimlerde en çok oyu alan isim olan Kars Belediye Başkanı olan Ötüken Sergen’in hayatı ve biyografisi vatandaşların gündemini meşgul ediyor. Peki Kars Belediye Başkanı Ötüken Senger kimdir? İşte merak edilenler…

02.04.2024-17:02 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-17:02)

Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri’nde heyecan doruktaydı. Vatandaşlar oylarını kullanmalarının ardından yaklaşık 200 bin sandıktaki oyların sayım işlemlerini ekranları başından heyecanla takip etti. Pek çok ilde parti değişimi yaşanırken Kars’ta ipi göğüsleyen isim de belli oldu. MHP’nin aday gösterdiği Ötüken Senger, yeni Kars Belediye Başkanı oldu. Peki Kars Belediye Başkanı Ötüken Senger kimdir?

Kars Belediye Başkanı Ötüken Senger kimdir?

Ötüken Senger, 1978 yılında Kars'ta dünyaya geldi. İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra öğretim görevlisi olarak Kafkas Üniversitesi Ardahan Meslek Yüksekokulu'nda çalışmaya başladı. Uygulamalı Matematik alanında yüksek lisansını tamamlayarak akademik kariyerine devam etti.

Kars’ta gülen taraf MHP oldu: Kars Belediye Başkanı Ötüken Senger kimdir?

İlerleyen yıllarda İşletme alanında Yardımcı Doçent Doktor unvanını aldı ve Doçentlik unvanını Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı, Nicel Karar Yöntemleri Bilim Alanı'nda elde etti. 2018'de Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü'nü kurdu ve bu bölümün başkanı olarak atandı.

Şu anda aynı üniversitenin söz konusu bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. İngilizce dilinde iyi derecede yetkin olan Prof. Dr. Ötüken Senger, evlidir.

Ötüken Senger, MHP’nin adayı olarak yerel seçimlerde birinci olarak seçilmiş ve yeni Kars Belediye Başkanı olmuştur.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal