Destek ödemeleri bayram öncesi hesaba yatırılacak! Aile Bakanlığı’ndan duyuru yapıldı

Her ay düzenli olarak tıkır tıkır hesaplara yatırılan destek ödemelerinin Nisan ayında ne zaman yatırılacağı büyük bir merak konusuydu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan sunulan destek ödemeleri bayramdan önce tek tek hesaplara yatırılacak. Bakanlık duyuruyu yaptı.

02.04.2024-13:44 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-13:44) Destek ödemeleri bayram öncesi hesaba yatırılacak! Aile Bakanlığı’ndan duyuru yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal destek ödemeleri her ay düzenli olarak hesaplara yatırılmaya devam ediliyor. Vatandaşlar, geçtiğimiz haftalarda Mart ayı destek ödemelerini almışken, Nisanın ilk haftasında giriş sağlandığında Nisan ayı ödemelerini ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Özellikle ödemelerin yatırıldığı tarihe bayramın denk gelmesi sebebiyle vatandaşlar destek ödemelerinin bayramdan önce mi sonra mı yapılacağını merak ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ise binlerce destek bekleyen aileye müjde dolu haber verildi!

Bayram öncesi tıkır tıkır hesaplara ödemeler yatırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen müjde ile birlikte destek ödemelerinin bayram öncesi hesaplara yatırılacağı paylaşıldı. Bakanlık dar gelirli vatandaşlara yönelik sağladığı ödemelerin E - Devlet üzerinden başvurabileceğinin altını çizerken, halen daha tüm destek ödemelerinde başvurularının kabul edildiğini aktardı. Yeni başvuru yapacaklara yönelik açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuru yapıldıktan ve onay alındıktan kısa süre sonra belirtilen tarihlerde ödemelerin yapılacağını da paylaştı.

Destek ödemeleri bayram öncesi hesaba yatırılacak! Aile Bakanlığı’ndan duyuru yapıldı

E - Devlet üzerinden başvurular yapılabilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sunduğu bayram ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, E - Devlet üzerinden başvurularını eksiksiz şekilde tamamlamaları gerekecek. E-  Devlet üzerinden başvurularını tamamlayan ve onay alan vatandaşlar, Nisan ayında bayram öncesi destek ödemelerini alabilecek. Dileyen vatandaşlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla da başvurularını eksiksiz şekilde gerçekleştirebilirler. Bir haneden tek bir kişinin başvurmasının yeterli olacağı sosyal yardımlar, bir defa mahsus başvurulduğu takdirde ay düzenli şekilde alınabilecek.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal