Yeniden Refah Partisi’nden sürpriz başarı: Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar kimdir?

Yerel seçimin sürpriz partisi olarak görülen Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa’da aday gösterdiği Mehmet Kasım Gülpınar, ilde en çok oyu alan isim olmayı başardı. Peki Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? İşte Mehmet Kasım Gülpınar hayatı ve biyografisi…

02.04.2024-17:16 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-17:16)

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimler büyük sürprizlere sahne oldu. AK Parti tarihinde ilk kez ikinci parti olarak yer alırken kimilerine göre seçimin kaderini değiştiren parti olan Yeniden Refah Partisi ise yıllardır sahnede olan İYİ Parti, DEM Parti ve MHP gibi partileri geride bırakarak en başarılı 3. parti oldu. Yeniden Refah Partisi’nin Şanlıurfa’da aday gösterdiği Mehmet Kasım Gülpınar, rakiplerini geride bırakarak yeni başkan oldu. Peki Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar kimdir?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar kimdir?

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 1969 yılında dünyaya gelen Mehmet Kasım Gülpınar, eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Meslek hayatına öğretmenlik, muhabirlik ve danışmanlık gibi çeşitli alanlarda adım atan Gülpınar, sonrasında siyasete adım attı.

Yeniden Refah Partisi’nden sürpriz başarı: Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar kimdir?

AK Parti'den Şanlıurfa milletvekili seçilen Gülpınar, 24. dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde önemli görevler üstlendi. Ardından 25., 26. ve 27. dönemlerde de AK Parti çatısı altında milletvekilliği görevini başarıyla sürdürdü. Gülpınar, Fransızca, İngilizce, Kürtçe, Arapça ve Farsça dillerinde iyi düzeyde bilgi sahibi. Evli olan Gülpınar'ın 3 çocuğu bulunmaktadır.

Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi çatısı altında yarıştığı 2024 yerel seçimlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal