Seçim sürecinde yeni dönemeç: AK Parti Beykoz'da seçim sonuçlarına itirazda bulundu!

AK Parti, İstanbul'un Beykoz ilçesinde Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına ilişkin olarak İlçe Seçim Kuruluna başvurarak itirazda bulundu.

02.04.2024-16:59 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-16:59) Seçim sürecinde yeni dönemeç: AK Parti Beykoz'da seçim sonuçlarına itirazda bulundu!

Seçim sonuçlarına itiraz süresi, bugün saat 15.00 itibarıyla sona erdi. İtirazların ilçe seçim kurulları tarafından 4 Nisan Perşembe günü saat 17.00'ye kadar karara bağlanması gerekiyor. Ancak bu kararlar, sonuçların değerlendirilmesi ve gerekli incelemelerin yapılması amacıyla birkaç gün sürebilir.

İlçe seçim kurullarının kararlarına yapılabilecek itirazlar için ise 5 Nisan Cuma günü saat 17.00'ye kadar bir süre verildi. Bu süre içinde, partiler veya ilgililer il seçim kurullarına başvurarak itirazlarını iletebilecekler. İl seçim kurulları da bu itirazları değerlendirerek karara bağlayacak ve sonuçları ilan edecek. İl birleştirme tutanaklarına karşı ise 10 Nisan Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) itiraz edilebilecek.


İlçe seçim kurulları itirazı değerlendirecek

AK Parti'nin Beykoz ilçesindeki itirazı, seçim sonuçlarına ilişkin belirli bir konuda şüphe duyulması veya hukuki bir gerekçe bulunması durumunda yapıldı. Bu itirazın ardından ilçe seçim kurulları, yapılan başvuruyu değerlendirecek ve sonuca ulaşacaklar. Partinin itiraz gerekçeleri ve ilçe seçim kurulunun vereceği karar, seçim sürecindeki önemli gelişmeler arasında yer alıyor.

Seçim sürecinde yaşanan her türlü itiraz ve değerlendirme, demokratik sürecin sağlıklı işlemesi açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle, tüm itirazların adil ve şeffaf bir şekilde değerlendirilmesi ve sonuca bağlanması bekleniyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal