YKS giriş yerleri belli oldu mu? Sınav giriş belgesi erişime açıldı mı? Üniversite sınavı 2022 YKS giriş belgesi ne zaman paylaşılacak?

Üniversite sınavına sayılı günler kala sınava girecek olan adaylar sınav giriş belgelerinin ne zaman erişime açılacağını araştırıyor. Her sene TYT, AYT ve YDT oturumları olacak şekilde toplamda üç oturumda merkezi olarak düzenlenen sınav için heyecan dorukta. Bütün bir yıl boyunca üniversite hayali kuranlar bu noktada; ’YKS ne zaman yapılacak? YKS sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak?’ sorularına yanıt arıyorlar. Peki; YKS sınav yerleri/giriş belgesi erişime açıldı mı? İşte konuya ilişkin merak edilenler...

26.05.2022-13:33 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-13:33) YKS giriş yerleri belli oldu mu? Sınav giriş belgesi erişime açıldı mı? Üniversite sınavı 2022 YKS  giriş belgesi ne zaman paylaşılacak?

Bu yıl gerçekleşecek olan üniversite sınavına sayılı günler kaldı. Sınava girecek adaylar heyecanla sınav gününü beklerken giriş belgelerinin ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Peki YKS adayları sınava giriş belgelerini ne zaman alabilecek? Giriş belgesine erişim ne zaman gerçekleşecek? İşte detaylar...

YKS giriş yerleri ne zaman belli olacak?

Sınava girecek adaylar sınav giriş belgelerini ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C Kimlik Numaralarını ve şifrelerini girerek sınava yaklaşık 10 gün kala erişebilirler. Adayların aldıkları belgelerin üzerinde adayın sınava gireceği yer, saat, tarih, sınıf, salon ile alakalı tüm bilgiler yer almaktadır. Ayrıca adayın fotoğrafı da bu belge üzerinde yer alır.

Adaylar kesinlikle kağıtlarının üzerinde yazmayan yerde veya salonda sınava giremezler. Aksi takdirde sınavları geçersiz olur. Eğer ki adaylar sınavdan önce sınav yerlerini ve salonlarını görmeye giderlerse onlar için daha iyi olacaktır. Bunların yanı sıra sınav giriş belgeleri kişilere gönderilmeyecektir. Kişiler bu belgeleri kendi imkanları ile çıktı almalıdır.

sınav giriş belgesi

Sınava girecek tüm adaylar sınav giriş belgelerinin renkli ve siyah-beyaz çıktılarını yanlarında bulundurmalıdır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

Sınava girecek adayların sınav giriş kağıtlarında fotoğraf olması zorunluluğu vardır. Dolayısıyla çıktı alırken fotoğrafların belirgin olmasına dikkat edilmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Eğer ki adaylar giriş belgelerini kaybederse tekrardan çıkarabilirler.

YKS'nin bu sene gerçekleşeceği tarih 18-19 Haziran olarak belirlendi. ÖSYM, sınav tarihlerinden yaklaşık 10 gün önce açıklıyor. Sınav giriş belgeleri açıklandığında haberimizde yayınlayacağız. 

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal