Yivsiz av tüfeği nedir? Yivsiz av tüfeği ruhsatı nereden alınır? 2022 yivsiz av tüfeği ruhsat alma işlemleri

Av tüfeği sahibi olmak isteyenlerin bunun için ruhsat çıkarması zorunludur. Peki Yivsiz av tüfeği nedir? Yivsiz av tüfeği ruhsatı nereden alınır? 2022 yivsiz av tüfeği ruhsat alma işlemleri hakkında bilinmesi gerekler haberimizde...

23.06.2022-10:58 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-10:58) Yivsiz av tüfeği nedir? Yivsiz av tüfeği ruhsatı nereden alınır? 2022 yivsiz av tüfeği ruhsat alma işlemleri

İlk kez av tüfeğine sahip olacak olanların mutlak surette bir av tüfeği ruhsatına sahip olması gerekiyor. Av tüfeği ruhsatları yivli ve yivsiz olmak üzere iki türde bulunuyor. 2022 yivsiz av tüfeği ruhsat alma işlemleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Yivsiz av tüfeği nedir? Yivsiz av tüfeği ruhsatı nereden alınır?

Yivsiz av tüfeği nedir?

Av tüfeklerinin türlerinden birisi olan yivsiz av tüfeği yaklaşık 250 yıllık bir geçmişe sahiptir. 1875 yılından bu yana kullanılmaya devam eden yivsiz av tüfeğinde klasik askeri mermi yerine av fişeği adıyla da bilinen kovanlı mermiler kullanılır.

Yivsiz av tüfeği almak isteyenlerin yivsiz av tüfeği ruhsatı alması kanunlara göre zorunludur.

yivsiz av tüfeği

Yivsiz av tüfeği ruhsatı nereden alınır?

Yivsiz av tüfeği ruhsatı almak isteyenlerin kendilerine en yakın polis karakoluna veya ikamet ettikleri ilçedeki ilçe emniyet müdürlüğüne müracaat etmesi gerekmektedir. Yivsiz av tüfeği ruhsatı için istenen belgeler şunlardır:

- Son 6 ay içerisinde çekilmiş 4 fotoğraf

- Pembe kapaklı yarım dosya

- Ruhsat harç ücretinin (29 TL) yatırıldığına dair makbuz

- Vergi dairesinden 1000 TL’den borç olduğuna dair makbuz

- Sağlık raporu

- Parmak izi fotokopisi

Yivsiz av tüfeği ruhsatı almak isteyenlerin bu belgelerle beraber kendilerine en yakın polis karakoluna veya ikamet ettikleri ilçedeki ilçe emniyet müdürlüğüne müracaat etmesi gerekmektedir. Başvurunun sonucu 8-10 gün içerisinde başvuru sahibine iletilmektedir. Hali hazırda yivsiz av tüfeği ruhsatı bulunan kişilerin ruhsatlarını yenilemek için ihtiyacı olan belgeler şunlardır:

- Başvuru dilekçe

- 2 tane vesikalık fotoğraf

- Ruhsat fotokopisi

- T.C. kimlik fotokopisi

Bu belgelerin 30 gün içerisinde teslim edilmesi gerekir. Yivsiz av tüfeğinin kullanım süresi 5 yıl, kullanma yaşı alt sınırı ise 18 yaştır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal