Yeni Bir Soğuk Savaş Tehlikesi! ABD Rusya'ya Süre Verdi

Rusya ile ABD arasında yaşanan gerilim diplomat kaynaklı olacak bir şekilde artmaya devam ediyor.

30.10.2021-12:22 - (Son Güncelleme: 30.10.2021-12:22) Yeni Bir Soğuk Savaş Tehlikesi! ABD Rusya'ya Süre Verdi

ABD ile Rusya arasında diplomat gerilimi artmaya devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin gelecek aylar içerisinde 55 Rus diplomat ve idari-teknik elemanın daha ülkeyi terk etmesini talep edeceklerini, diplomatik cephede ise durumun daha da kötü bir hal alacağını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, ABD'deki Rus diplomatik misyonlarına dair Washington yönetiminin tavrı ile alakalı yapmış olduğu yazılı açıklama içerisinde, Rusya'daki ABD misyonlarında 130 kişinin çalıştığını sözlerinde kullanarak anımsattı.

ÖNÜMÜZDEKİ AY 55 DİPLOMAT DAHA SINIRDIŞI EDİLECEK

Washington'daki Rus Büyükelçiliği'nde, New York'taki iki konsoloslukta ve Houston'daki misyonda toplam 200'den az personelin bulunarak çalışıyor olduğunu vurgulayan Zaharova, 'Washington'un 55 diplomat ve idari-teknik çalışanımızın gelecek aylarda ABD'yi terk etmesi yönünde öne sürdüğü talepler göz önüne alındığında ki bu esasen sınır dışı etme anlamına gelir, diplomatik cephede durum daha da kötüleşecek.' sözlerini kullandı.

HIZLI, ORANTILI BİR ŞEKİLDE YANIT VERECEĞİZ

Zaharova, ABD'nin Rus misyonlarına ve çalışanlarına dair her türlü düşman tavırlı eylemlerine hızlı, orantılı ve bunlara ek olarak simetrik olmasını gerektirmeyen yanıt vereceklerini sözlerine ekleyerek vurguladı.

Son olarak 2 Ağustos tarihinde, ABD, ülkedeki Rus Büyükelçiliği'nde çalışıyor olan 24 diplomatın sınır dışı edilmesine yönelik karar verilmişti.

İki ülke arasında yıl süresince karşılıklı olacak diplomatların sınır dışı edilmesi sebebiyle 1 Ağustos tarihinden bu yana da ABD'nin Moskova'daki Büyükelçiliği son beş yıllık zaman dilimi içerisinde en az personel ile çalışmalarını devam ettirmişti.

LAVROV DA FÜZE HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nın yasaklamış olduğu füze sistemlerini Asya Pasifik bölgesinde yerleştirme girişiminden endişeli duygular içerisinde olduklarını belirterek 'Bu stratejik istikrarı ve mevcut dengeyi bozacak.' ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu bu tür füzelerin dünyanın tüm bölgelerinde konuşlandırılmasına dair 'moratoryum' ilan etme teklifini daha önceki dönemler içerisinde yapmış olduklarını anımsatan Lavrov, bu teklifin geçerli olduğunu da sözlerine ekleyerek vurguladı.


Lavrov, 'Batılı meslektaşlarımız, bu moratoryumu reddediyor ve bu konuda müzakere etmek istemiyor. Bu üzücü.' sözlerini kullanarak görüşlerini paylaşmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal