Rusya ABD’yi Sert Uyardı: Karadeniz Kıyılarımızdan Uzak Durun

Rusya’dan ABD’ye sert bir uyarı geldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, Karadeniz’e savaş gemilerini gönderen ABD’yi Rusya sınırlarından uzak durması gerektiği konusunda uyardı.

13.04.2021-12:53 - (Son Güncelleme: 13.04.2021-12:53) Rusya ABD’yi Sert Uyardı: Karadeniz Kıyılarımızdan Uzak Durun

Rusya ABD’yi Karadeniz kıyılarından uzak durması konusunda sert bir şekilde uyarıda bulundu. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, 

BU YAPTIKLARI, DÜPEDÜZ PROVOKASYONDUR 

‘Navigasyon özgürlüğünün ya da deniz özgürlüğünün ne olduğu gibi çeşitli şekillerde yorumlanabilecek konulara girmek istemiyorum, özellikle de mevcut koşullarda. Zira bir şeyi kesin olarak biliyorum: Amerikan savaş gemilerinin kıyılarımız yakınlarında kesinlikle hiçbir işi olamaz. Bu yaptıkları, düpedüz provokasyondur’ açıklamasında bulundu. 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı tarafından yapılan açıklamaları, Ukrayna’nın doğusunda gerilimin yükseldiği bir zamanda ABD’nin iki savaş gemisinin bu hafta içinde Karadeniz’e varmasının düşünüldüğü bir zamana denk geliyor. 

GÜCÜMÜZÜ SINIYOR, SİNİRLERİMİZE OYNUYORLAR 

‘Yaptıkları, kelimenin gerçek manasıyla provokasyon. Zira gücümüzü sınıyor, sinirlerimize oynuyorlar. İstediklerini alamayacaklar’ diye ekleyen Ryabkov, ‘ABD donanma güçleri kendi konuşlanma yerlerinden binlerce mil uzağa gidiyorlarsa, burada kesinlikle jeopolitik unsurlar mevcuttur’ dedi. Daha önce Türk Dışişleri’nden bir kaynak RİA Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada, iki savaş gemisinin Karadeniz’e gitmek üzere İstanbul Boğazı’ndan geçecekleri konusunda bilgilendirdiğini aktarmıştı. 

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Karadeniz’e gitmekte olan savaş gemileri sorulduğunda hareketliliğin rutin olduğunu savunmuştu. 

‘BİRTAKIM OLAYLAR YAŞANMASI RİSKİ OLDUKÇA YÜKSEK’ 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı şöyle devam etti: ‘Görünen o ki ABD kendisini denizlerin efendisi olarak görüyor. Gene de anlamalılar ki birtakım olaylar yaşanması riski oldukça yüksek. ABD’yi uzak durmaları konusunda uyarıyoruz, Kırım’dan uzak, Karadeniz kıyımızdan uzak dursunlar. Bunu kendi iyilikleri için yapsınlar.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal