Viyana Sözleşmesi İhlali Krizinin Nedeni Genç Diplomatlar Çıktı

Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada istenmeyen adam olarak adlandırılan Osman Kavala’nın ardında yurtdışı kaynaklı genç diplomatlar olduğunu öne sürdü.

30.10.2021-09:15 - (Son Güncelleme: 30.10.2021-09:44)

Gezi azmettiricisi olarak da bilinen Osman Kavala’nın aslında genç diplomatlar grubu tarafından istenmeyen adam olarak öne sürüldüğümü ifadede eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

VİYANA SÖZLEŞMESİ’Nİ İHLAL EDENLER GENÇ DİPLOMATLAR

10 büyükelçinin Viyana Sözleşmesi’ni ihlal eden bildirisi hakkında değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yayınlanan bildirinin genç diplomatların genç diplomatların işi olduğunu bildiriye Nordik ülkelerinin öncülük ettiğini belirtmişti.

Çavuşoğlu’nun yaptığı açıklamalar sonrasında ise elde edinilen bilgiye göre, İskandinav ülkeleri Danimarka, İsveç, Norveç ve Finlandiya’nın Ankara büyükelçilikleri öncülüğündeki girişim, büyükelçiliklerde kıdemli memurların görevli olduğu Friends of Human Rights (İnsan Hakları Dostları) Grubu tarafından organize edildiği bilgisine ulaşıldı.

BÜYÜKELÇİLİKLER BAŞKENTLERE SORULMADI

Büyükelçilikler bulundukları ülkelerin insan hakları durumunu takip etmekle görevli genç diplomatlar, ülkemizde Osman Kavala konusunda ortak bir hareket sergileyip sergileyemeyecekleri hakkında çalıştı. Yapılan çalışama sonucu ortak açıklama önerisi büyükelçiliklere iletildi ve birçok ülkeye açıklamaya katılması için davet iletildi. Bazı büyükelçilerin açıklama konusunda başkentlerini bilgilendirmedikleri de öğrenildi.

KENDİNİZE BAKIN

Türkiye’deki insan hakları üzerindeki çalışmaları yakından takip eden Nordik ülkeleri, bölücü terör örgütü PKK/PYD-YPG ve FETÖ başta olmak üzere terörist örgütlere verdikleri desteklerle biliniyor. 

Nordik ülkeleri paravan kuruluşların başında yer alan ERENK’e ev sahipliği yapıyor. Ülkemizde terör için zorla para toplayan derneklerin yönetimini yapıyor. Osman Kavala'ya özgürlük çağrısında bulunan 10 ülkenin Ankara'daki büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

PKK’YA KUCAK AÇAN PARAVAN ÜLKELER

Ülkemizin en büyük sorunu olan ve birçok ailenin evine ateş düşüren PKK terör örgütü, paravan kuruluşlarıyla İskandinav ülkelerinde şiddet kullanılan gösteriler, uyuşturucu ticareti, silah kaçakçılığı vb. gibi işler yürütüyor. Bu ülkeler her fırsatta teröristlere ve yandaşlarına kucak açıyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal