Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Hayret Bir Olay
Tuğçe Arıbaş
Hayret Bir Olay
13.04.2020 Pazartesi 11:20

Gün geçmiyor ki yine birinin yerine utanmayalım, yine biri linç edilmesin. Ve yine biri bu memlekette yetişip yabancı hayranlığına tutulmasın… Sosyal medya fenomeni olarak görülen insanların halini gördükçe sosyal medya Fransız’ı olsaydım da şu görüntülere maruz kalmasaydım dedirtecek türden şeylere maruz kalıyoruz.

Bu her gün rezaletlerini konuşur hale geldiğimiz malum fenomenlerimizden birinin, sahanda yumurtanın İngilizcesini bilip Türkçe de ne olduğunu bilmemesinin sonucunda herkes tepksini ortaya koydu. Nurgül Yeşilçay ve Hayrettin esprili bir şekilde dahil olurken Enis Arıkan tepki gösterenlerin karşısında yerini aldı. Yani hemen herkes tarafını seçti. Nurgül Yeşilçay mutfağında çektiği videoda yumurtalı ekmeğin ne demek olduğunu bilmiyor gibi taklit ederken, Hayrettin sahanda yumurtanın hatta domatesin ve yoğurdun bile ne demek olduğunu bilmiyormuşçasına gülme krizine gireceğiniz bir video yayınladı.

Enis Arıkan ön yargılı olmamaktan ve iyi insan olmaktan bahsettiği storyler yayınlayarak destek verdi. Bu konuyu dışarda tutarsak, ön yargı konusunda oldukça haklı. Bu konuyu dahil etmeme sebebim ise burada bile isteye yayınlanan bir video ve bilgisizlikten bahsediyoruz.  

Ön yargı belki de toplumca değiştirmemiz gereken temel davranışlarımızdan. Her şeyden önce kul hakkına girmek mevzu bahis. Elimizde bizi o fikre yönlendiren ne kadar çok done olursa olsun gerçek bambaşka çıkabilir. Dışardan görünenle, aslında içerde olan tamamen farklı olabilir. Tıpkı su gibi. Dışarıdan gözle temiz sandığımız su kirli çıkabildiği gibi. Kirlidir dediğimiz de temiz çıkabilir. Ama maalesef hayatlarımız ve sosyal medya ön yargıyla doldu taştı.

Medya demişken; Facebook yardımlaşma adına güzel bir harekette bulundu. Artık Türkiye’de topluluk yardımı üzerinden ihtiyacı olan ihtiyacını yazıp yardımsever biride yardım eli uzatabiliyor. Dijitalleşen dünyayla birlikte komşumuzun halini bilmiyoruz ama uzaklara yardım eli uzatabiliyoruz. Yeni dünya yaşayış biçimi şekillenmeye başladı…

Survivor Aşk Adasına Mı Dönüştü?

Bu sene hiç olmadığı kadar Survivor yarışmacılarının arasında doğan aşklar konuşuluyor. Bu aşk iddialarına en son Nisa ile Sercan arasındaki yakınlaşma eklendi. Bu aşk dedikoduları Hadise ile Acun Ilıcalı arasında tatlı bir dialoğa dönüştü. Hadise’nin birleşme partisinde adadaki aşka gönderme yapmasıyla Acun Ilıcalı konuyu gelişine ustaca Hadise’ye çevirdi. Kaan Yıldırım ile olan ilişkisine gönderme yapan Ilıcalı’nın sorusuyla köşeye sıkışsa da Hadise’den beklenen cevap gelmedi. Ama beklenmedik bir şekilde konuyu Acun Ilıcalı’nın aşk hayatına getirdi ki hemen konu yarışmaya geri döndü.