Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Depreme Bir De Bu Pencereden Bak
Tuğçe Arıbaş
Depreme Bir De Bu Pencereden Bak
27.01.2020 Pazartesi 11:55

Hepimizin dertleri, zaman zaman içinden çıkamadığımız problemleri olabilir. Herkesin kendine göre sıkıntısının arasında gözlerini kör eden gerçekliklerin arkasında sakladığı unutamadığı anıları…

Takılıp kaldığımız “an”lar yüzden “an”ılarımızından olduğumuz günler. Sonsuza kadar sürecek gibi yaşadığımız ömrümüzden çöpe attığımız binlerce yüzlerce saat…

Hayatın içinde, kendi labirentlerimiz içinde çıkışa doğru koşup dururken, hayatımızdan sevdiklerimizden çaldığımız yüzlerce saat...  Ama aslında her biri o kadar boş şeyler ki farkına varamadığımız.

Elazığ’da depremi yaşayanların da bizler gibi hayatları vardı. Bir an da kabusun içine düştüler. 1 saniye, 1 insanın tüm hayatını değiştirmeye yetiyor.

Evet 1 saniye sonrasında olamayabiliriz. Görünmeyeni görünür kılanın gazabından kaçarken, umutsuzluğun mahremiyetinde yakalanabiliriz. Ölümle burun buruna yaşarken, anın kıymetini bilemediğimiz öyle çok zaman dilimi geçiriyoruz ki.

Her şerde bir hayır vardır. Belki de artık içinde bulunduğumuz anın; sevdiklerimizin yanımızda olmasının parayla satın alınamayacak en büyük servet olduğunu anlayabiliriz. İki kapılı bir hanın içinde gündüz gece; mutlu, kafamıza bir şey takmadan gitmeyi öğrenebiliriz. Ve umarım hayallerimizi ertelemekten vaz geçebiliriz…

Nasıl şimdi yaşadığımız anın kıymetini bilme vaktiyse aynı zamanda birlik olma vakti. Türk milleti zor anında tek vücut olabilen; devletiyle, vatandaşıyla, dernekleriyle, her meslek kolundan insanıyla; halatın koptu denen kısmına; olduğu tek vücut, tek düğümle halatın en güçlü noktası haline gelen, örneğine az rastlanır bir millet.

İçinde olmaktan ne kadar gurur duysak az. Böylesine güçlü bir devletin, böylesine güçlü olan, tarih yazan halkını çekemeyen, birbirine düşürmek isteyen, küçük beyinlerinin ürünü provokasyonlarıyla bölmeye çalışan elbet olacaktır. Ama onlar her daim bu güçlü birliğimizi izlemeye devam edecekler. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarımız ve yardım kuruluşları tüm süreçte etkin rol oynayıp, vatandaşlarımıza olan desteklerini bir an olsun esirgemediler.

Sağ elin verdiğini, sol elin bilmemesi gerektiğini düşünenlerden olsam dahi, bu durumlarda tam tersinin yapılması gerektiğini düşünenlerdenim. Böyle durumlarda insanların birbirine örnek olabileceği kanısındayım.

Depremin ardından birçok ünlü isim depremzedelere yardım eli uzattı.

Demet Akalın depremin ardından hemen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kamyonetini tuttuğunu ve yardımlarını Üsküdar Belediyesi’ne teslim ettiğini duyurdu. Gece geç saatler olduğundan giderli şarkılarında olduğu gibi, paylaşımına uyuyan dostların canı sağolsun notunu düştü. Yalın’ın konserine gelecek izleyicilerinden yardım çağrısına da sessiz kalamayan Akalın, Yalın’cım milletten isteyeceğine, kendin konser bağışını yapı ver yorumunda bulundu.

Depremin yaşanmasının ardından ertesi sabah soluğu Elazığ’da alan Yusuf Güney hem deprem zedelere hem de esnafa yardım eli uzattı. Depremzedelerin soğuktan korunabilmeleri için Elazığ esnafından battaniye satın aldı.

AHBAP Derneğiyle gönüllere taht kuran, her ihtiyacı olana karşılıksız koşan Haluk Levent, yine her zorlukta olduğu gibi zorda olanlara desteğini esirgemedi. Derneğe yapılan bağışlarla, kış şartlarına uygun izoleli 160 adet çadır yardımında bulundu.

Şahan Gökbakar’da ilk yardım eli uzatan isimlerden oldu. Eşi ve çocuklarıyla birlikte depremzedeler için koliler hazırladılar. Çocukları kendi oyuncaklarını, kendi eşyalarını paylaştılar. Kolilere uyku tulumları, bebek bezleri, çocuk eşyaları ve akıllarına ne geldiyse koyduklarını söyleyen Gökbakar örnek gösterilen aile tablolarının, örnek gösterilmekte ne kadar haklı olunduğunu bir kez daha kanıtladı.

Mega starımız Tarkan 100.000 TL bağışta bulunurken; Seren Serengil, yeni projesi İyileşiyorum ekibiyle birlikte 27 Ocak’ta Elazığ’a gideceklerini duyurup 2 aileye 15.000 TL’lik yardımda bulunacağını açıklamasının ardından; eşini ve çocuğunu kaybeden, bir kız çocuğuyla tek başına kalan anneye destek olup evini her şeyiyle kuracağını açıkladı. Uzun zamandır anne olmak isteyen Serengil enkazdan çıkan kız çocuğu için, kendi doğmamış çocuğuna aldığı şeyleri götüreceğini paylaştı. Deprem sonrası, adeta kurtarma ekiplerine ve göçük altında kalanlara yardım eden sokak hayvanlarını da unutmayan Seren Serengil 500 kg mama yardımında bulunduğunu açıkladı.

Esra Erol, Türk Kızılay’ı ile yürütmüş oldukları projeyle bir tır yardım malzemesi gönderirken, İzzet Yıldızhan 5 aileye 5’er bin TL yardımda bulundu. Oyuncu Serhat Osman Karagöz, kendi kıyafetlerini, oğluna yeni aldığı kıyafetleri ve eski eşi yazar Pucca’nın hazırladığı kolileri belediyeye götürdüğünü sosyal medya hesabından duyurdu. Ayrıca -4 derecenin ne kadar soğuk olduğunun altını çizen Karagöz, takipçilerinden de yardımlarını esirgememelerini istedi.

Ve çok güzel bir harekette Fenerbahçeli taraftarlardan geldi. Maç sonunda Elazığ’daki vatandaşa yardım için atkılarını ve berelerini sahaya atarak depremzedelere destek oldular.

Kızılay tarafından başlatılan yardım kampanyasına Türkiye İş Bankası 5 milyon TL’lik bağışta bulunurken, Acun Ilıcalı TV8 ekranlarından düzenlediği yardım kampanyasıyla büyük destek oldu. Hep birlikte kenetlenip elimizden geleni yapalım diyen Acun Ilıcalı,  canlı yayında pek çok ünlü ismin, sporcuların, iş adamlarının desteği ve 10 TL’lik yardım SMS’leriyle toplamda 55 milyon TL’lik bağış toplayarak rekor bir rakama ulaştı.

Elazığ’da depremi yaşayan tüm vatandaşlarımızın bir an önce yaralarını sarabilmelerini, kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalan tüm sevenlerine sabırlar diliyorum…