Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Annesi Tarafından Büyütülen Ünlüler
Tuğçe Arıbaş
Annesi Tarafından Büyütülen Ünlüler
10.05.2020 Pazar 15:55

Çoğu kişi hayatında mucize arar durur, mucizelerin gelmesini bekler, arzular. Ama aslında gerçek mucize hep arkamızda gizlidir. Her adımımızda her nefesimizde arkamızda, her kararımızın arkasındaki gülen mutlu gözlerde saklıdır mucizemiz. İlişkilerin çıkarlara dayalı bir şekilde geliştiği, dünyada mucize ararken en yakınımızdaki mucizeyi unuturuz bazen. Biri tarafından koşulsuz şartsız sevilmek, sevebilmekten öte bir mucize var mıdır? İşte o mucizenin ne olduğunu herkesin aynı ağızdan haykırdığı gündür anneler günü. Hayattaki en büyük mucize olduğu kadar şanstır anne. 

Kendi kendimi çok sorgularım, her şeye farklı açılardan bakmaya çalışmışımdır. Kendi kendime cevaplar üretmeye çalışıp bulamadığım sorulardan biri de anne kelimesi. “ANNE” sözcüğü bir kelimeyle nasıl bu kadar çok şey anlatabilir. Hayatın tüm anlamı 4 harfin içinde gizli. Hissettirdikleri ciltlerce kitap yazdırır insana. Ne kadar çok yazılırsa yazılsın yine de anlatacak çok şey kalır.

Bazı anneler var ki anneliğin yanında birde babalığı sırtlanır. Hem anne hem baba olur evladına. Hem de öyle bir baba olur ki onlarca babaya bedel… Bunu çocuğuna hem anne hem baba olmuş, kızını dişini tırnağa takıp büyütmüş, gurur duyulası bir kadının kızı olarak söylüyorum. Eğer böyle bir anneniz varsa sırf kendiniz için değil anneniz için de başarmak istiyorsunuzdur bazı şeyleri. Siz Dünya iseniz, anneniz Güneş’inizdir. Bir adım uzaklaşsa sizdeki hayatında son bulduğu, aydınlığınızı borçlu olduğunuz, hayattınızdaki karşınızdaki yolları aydınlatan bir Güneş.  

Ünlüler dünyasında da annesi tarafından tek başına büyütülüp, gücünü annesinden almış pek çok isim var. Gelelim o ünlülere ve hayat hikayelerine…

Yeri gelmişken bir sözü kendimce düzeltip konumuza öyle geçmek istiyorum… Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır sözünü hep eksik bulmuşumdur. 

Her Başarılı Bireyin Arkasında Bir Kadın, Yani Annesi Vardır!

 

SERENAY SARIKAYA

 Her geçen sene ününe ün, başarısına da yeni projeleriyle başarı katan Serenay Sarıkaya annesi tarafından bugünlere getirilir. Serenay Sarıkaya henüz 7 yaşındayken annesi kızıyla baş başa kalır çünkü eşi tarafından terk edilir. Evlikleri böylece bitmiş olur. Serenay Sarıkaya sonrasında babasıyla görüşmez. Annesiyle verdikleri yaşam mücadelesinin ardından, herkes tarafından tanınan bir isim haline gelen Sarıkaya o günleri adım adım tırnaklarla kazıya kazıya diye gururla anlatıyor. Her fırsatta annesinin hem anne hem baba olduğunu tüm görevlerini her zaman fazlasıyla yerine getirdiğini söylüyor. Babası içinse hissettiklerini; ''Ben asla karşımda omuzları sarsıla sarsıla ağlayan bir çocuğa arkamı dönmezdim. Özellikle bir kız çocuğunun okul zamanlarında babasız olması büyük bir olay. Şimdi ben o adama baba desem, ölmüş çocukluğumun ruhu sızlar.’' diyerek anlatıyor.

Annesiyle maddi sıkıntılar yaşayıp 23 yaşında çalışmaya başlayan Serenay Sarıkaya ve annesi vazgeçme noktasına gelseler dahi asla vazgeçmemişler. İstanbul’a gelip yeni bir hayat kurup bugüne ulaşmışlar. 

 

PELİN KARAHAN

 Pelin Karahan henüz 8 aylıkken anne ve babası boşanır. Bunun üzerine Pelin Karahan’ı annesi tek başına büyütür. Güzel yıldız 17 yaşına geldiğinde annesi çok büyük bir olgunluk göstererek Pelin Karahan’ı babasıyla bir kez olsun görüşmeye ikna eder. Çünkü o zamana kadar Pelin Karahan babasını daha hiç görmemiştir. Çocuğunu düşünen bir annenin ısrarıyla gerçekleşen bu görüşme sonucu değişen hiçbir şey olmaz. Nerde ne yapıyor olduğunu biliyor olmasına rağmen babası Pelin Karahan’ı arayıp sormamaya devam eder. Ta ki annesi tarafından büyütülen Pelin Karahan “Kavak Yelleri” diziyle ünlenene kadar… Ünlendikten sonra gelen evlat merakına benim babam yok, benim tek ebeveynim annemdir. O bana hem annelik hem babalık yaptı diyerek karşılık veren Pelin Karahan, 2 erkek çocuk annesi ve mutlu bir evliliği var.

 

DEMET AKALIN

Demet Akalın’da annesi tarafından büyütülen çocuklardan. Demet Akalın’ın hikayesiyse 2 yaşındayken yılbaşı gecesi değişiyor. Annesi, babası ve teyzesi yılbaşı eğlencesi için dışarı çıkarlar. Büyük bir trafik kazasına karışmaları sonucu o kazadan sadece Demet Akalın’ın annesi kurtulur.  Hatta ilk önce öldü sanılıp morga kaldırılır. Kolunun kıpırdaması üzerine yaşadığı anlaşılır. Henüz 24 yaşındayken eşini kaybeden anne, pek çok kırık ve büyük üzüntüyle boğuşmakta, intihar etmeyi bile düşünmektedir. Her şeye rağmen kızı için hayata tutunur. Demet Akalın’ı üstüne titreyerek büyütür.

 

ENİS ARIKAN

Sosyal medyada çektiği videolarla hepimizin tanıdığı bir isim haline geldi Enis Arıkan. Kimi neşesine neşe katıyor onu izlerken, kimi üzüntüsünü bastırıyor. Videolarının bu kadar çok tutmuş olmasının bir sebebi de annesi. Enis Arıkan ve annesinin eğlenceli ve eğlenceli olduğu kadar sevgi dolu videoları kendisi gibi Selma teyzeyi de ünlendirerek reklamlarda, filmlerde oynar hale getirdi. Enis Arıkan, babasını ansızın kaybetmiş. Hep çocuklarının arkasında güçlü bir şekilde duran Selma teyze o günleri bir röportajında 

“Enis odaya girdi ve sadece ‘Anne biz şimdi ne yapacağız?’ dedi. Çocuklarımın ikisini de kollarımla sarıp ‘Babamızı kaybettik ama hayatımıza devam edeceğiz’ dedim. O an hiç ağlamadım. Ben ağlasam, yıkılsam evlatlarımın hali ne olacaktı?” sözleriyle anlatıyor.

Annesine olan sevgisini her an paylaşan Enis Arıkan, annesi sorulduğunda kendisine hep sevgiyi öğrettiğini, en güvendiği ve en göğsüne yattığında en mutlu olduğu insan olduğunu söylerken en değerli varlığının annesi olduğunu vurguluyor.

 

ELÇİN SANGU

“Kiralık Aşk” diziyle yıldızıda güzelliği gibi parlayan Elçin Sangu’da annesi tarafından büyütülmüş ünlülerimizden. Henüz daha ilkokuldayken annesi ve babası boşanan Sangu, annesi ve teyzeleriyle büyümüş. O günlerden sanki 5 kız kardeşle güle oynaya büyüdüm diyen Sangu, babasıyla görüşmeden, annesiyle mutlu günler geçirmiş. Annesiyle arasında 18 yaş olan Sangu büyüdükçe, teyzeleride evlenince annesiyle baş başa bir hayata geçmişler.

 

EBRU GÜNDEŞ

Ebru Gündeş beş yaşındayken babası tarafından terk edilir. Annesiyle birlikte hayat mücadelesi veren Ebru Gündeş maddi açıdan zor günler geçirir. O günleri kot pantolonlar denerdim ama parasızlıktan alamazdım diyerek anlatan Gündeş’in sesinin güzelliğini hayata birlikte tutunmaya çalıştığı annesi farkeder. Annesinin yol göstermesiyle tüm hayatı değişecek olan Gündeş, 17 yaşında ilk kez böylece sahneye adım atar.  Sonrasında başarılı şekilde hızla yükselen Gündeş albümünde oldukça duygusal olan “Annem İçin” şarkısına yer verir. 

 

BEREN SAAT 

Türkiye’nin en başarılı kadın oyuncularından olan Beren Saat’te annesi tarafından bugünlere getirilmiş. Beren Saat detayları anlatmasa da görüşmediği babasını Los Angeles’a düğününe davet bile etmedi. Geçmişte annesinin yaptıklarının karşılığını annesine sevgisiyle veren Saat, annesinin sağlık problemlerinde bir an olsun yalnız bırakmıyor. Bizzat kendisi ilgileniyor. Güzel yıldızı, coronavirüs salgını henüz ülkemize gelmeden sık sık annesi ve anneannesiyle gezerken görüyorduk.

 

HADİSE

Hep evlenmek ve anne olmak istediğini dile getiren Hadise’nin anne ve babası kendisi 11 yaşındayken ayrılırlar. “Benim kırılma noktam belki de beni hayata karşı o kadar güçlü kılan o annemle babamın ayrılmasıyla başladı.” sözlerini, “Ben biraz anneciyim. Bu normal çünkü bizi annemiz büyüttü. Bizi okula kim götürdü kim yemek yedirdi kim ağlarken yanımızdaydı benim için bunlar önemli. Böyle zamanlarda yanımızda hep annem vardı, babam yoktu.” diyerek devam ettiriyor. 

Hadise’nin annesi sigara fabrikasında sigara sararak geçimlerini sağlamış çocuklarını hiç yalnız bırakmamış bir anne.

 

ONUR BÜYÜKTOPÇU

Elçin Sangu gibi “Kiralık Aşk” dizisiyle yıldızı parlayan Onur Büyüktopçu’nun Sangu ile bir ortak noktası da annesi tarafından büyütülmüş olması. Televizyonda doğal tavırları ve sempatik halleriyle görmeye alışık olduğumuz, Onur Büyüktopçu aslında hayatında çok büyük zorluklar yaşamış biri. Yemekteyiz programının çok tutmasında büyük rol oynayan karakterinin, tüm yaşadığı zorluklarla şekillendiği çok belli. Annesiyle babasının ayrılmasının ardından, babasının ailesi tarafından annesi ve ablasıyla yaşadıkları evden atılan Onur Büyüktopçu o günleri annem çok sıkıntı çekti ama bize hiç belli etmedi diyerek anlatıyor. Bugünlere gelene kadar tuvalet temizlemekten tutunda yaşlı bakmaya kadar pek çok şey yapan Büyüktopçu babasıyla sık görüşmediklerini annesinin ve ablasının yerinin onda bambaşka olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Şimdi tüm sevgisini yeğenine veren Onur Büyüktopçu’nun mütevazi ve yardımsever duruşunun arkasında duran dağ gibi bir anne olmuş

 

HANDE ATAİZİ 

Hande Ataizi, Bursa’nın köklü ailelerinden geliyor. Büyük dedesi Türkiye Büyük Millet Meclisini kuran milletvekillerinden biri. Köklü bir aile olsalarda anne ve babası kendisi 7 yaşındayken ayrıldıktan sonra babasını görmez. Annesiyle çok mutlu bir hayatı olduğunu her fırsatta dile getiren Ataizi, annesinin ne kadar yoğun olursa olsun hep ona vakit ayırdığını anlatıyor.

 

AYSUN KAYACI

Bir süredir ekranlarda gözükmeyen Aysun Kayacı’nın film gibi bir hayatı olmuş. Alkolik ve şizofren olarak tanımladığı bir babası olan Aysun Kayacı oldukça zor günler geçirmiş. Babasından yediği dayak sonucu burnu bile kırılan Kayacı’nın annesi bu duruma dayanamaz hale gelince boşanma kararı vermiş. Aysun Kayacı, boşanmaları için oldukça annesine cesaret vermeye çalışmış ve çektiği acılar sonucunda isteğine kavuşmuş. Annesi maddi açıdan çektikleri zorluklar dolayısıyla bir otelin çamaşırhanesinde çalışıp evini geçindirmiş. Annesine ve evine katkı sağlamak isteyen Aysun Kayacı mankenliğe böylelikle başlamış olmuş.