Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Vatan Hainliği
Dr. Ömer Aydın
Vatan Hainliği
11.01.2020 Cumartesi 23:07

Kanal İstanbul’a  muhalefet edenlerin ileri sürdükleri gerekçeler, ilgili uzmanlarca  ve tabii ki  ÇED Raporuyla  teker teker  çürütüldü. Zaten onların dertleri ne Montrö ne depremin tetiklenmesi ne de su, akıntı, doğal dengenin bozulması gibi sorunlar.

Onların kabusu iktidarın  dünya çapında  stratejik bir projeye daha  imza atması. ülkemizin yüksek katma değer üretecek , ekonomiye  ciddi pozitif katkı sağlayacak bir yatırıma sahip olma ihtimali bu kifayetsiz muhterislerin uykularını kaçırıyor.

 17 yıl bu iktidarın devrilmesini sabırla beklediler, bir 17 yıl daha bekleyemezler.  Sn. Meral Akşener Fatih Altaylı’nın programında “Kanal etrafında yapılaşma  olmazsa  projeyi desteklerim, yapılaşmadan vazgeçemezler; çünkü bu bir rant projesidir” şeklinde konuşarak asıl meramını ağzından kaçırmıştı. Diğerleri henüz dillerinin altındaki baklayı çıkarmaya cesaret edemiyorlar.

                    

Şimdi bu rant meselesinin üzerinde biraz duralım. Kanal etrafındaki arazilerin çoğu hazineye aittir ve hazineye ait olmayan arazilerin önemli bir bölümü de kamulaştırılmıştır. Kanal İstanbul’un yapılmasıyla rant elde edecek özel kişi ve kuruluşlar veya yabancı sermaye yatırımları devede kulak ölçeğindedir. Yani Kanal İstanbul’un devreye girmesiyle doğacak  gayrimenkul rantının yüzde doksandan fazlası kamuya yani millete ait olacaktır.

Kanal etrafında oluşturulacak sadece konut alanında 500 binlik bir nüfusun yaşayacağı hesaba katılırsa, kamunun buradan 300 milyar TL lik bir katma değer elde etmesi beklenebilir. Diğer yüksek katma değerli projelerden ve Kanalın işletilmesinden elde edilecek gelirleri  de hesaba kattığınızda milletimizin nasıl karlı bir yatırıma sahip olacağı aşikardır. Uluslararası stratejik bir prestij projesinin manevi hazzı işin başka bir boyutu . 

Şimdi bütün ekonomik göstergelerini pozitif yönde etkileyecek ve tabiri caizse ülkeye level atlatacak Kanal İstanbul projesine muhalif olanların önemli bir kısmının zihinlerinin ‘halk fakirleşirse fakirleşsin ,ülke batarsa batsın ;yeter ki  bu iktidar başarısız olsun, gömülsün. “ şeklinde hastalıklı düşüncelerle  meşgul olduğunu  malumunuzdur.

 Bu tür marazi düşünce sahiplerine sakın , sakııın , “vatan haini “gibi ağır ithamda bulunmayınız. İktidar şehvetiyle malül, Sn. Erdoğan düşmanlığıyla  gözü dönmüş bu kifayetsiz muhterisleri  VATAN HAİNLİĞİ  gibi  ağır bir suçlamayla itham etmek yerine, onlara daha makul ve insaflı sıfatlar bulmak -ki bu sıfatların neler olabileceğini ben de henüz bulamadım - daha isabetli olacaktır