Yaz Egzersizleri

Yazın nasıl gelip çattığını anlamıyorsunuz. Ancak bu tüm kış hayalini kurduğunuz zaman geldiğinde bazı dezavantajlarıyla, mesela kış boyunca birikmiş fazla kilolarınız olduğunu hissediyorsanız, yüzleşmek durumunda da kalabilirsiniz. Fazla kilolarınızdan yaz egzersizleri ile kurtulabilirsiniz.

23.06.2020-11:24 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-11:23) Yaz Egzersizleri

Tüm senenin yorgunluğunu atacağınız ve kendinize güzel zamanlar ayıracağınız yaz için kendinizi hazır hissetmeniz de yaz tatilinizin kendisi kadar önemli. Birçok arkadaşınızdan, kışın son, baharın ilk aylarında duyduğunuz ve Starkların mottosuna benzeyen “yaz geliyor”, “diyete başlıyorum” sözlerini bilirsiniz. Kış, kendimizi biraz bıraktığımız, genellikle kapalı alan etkinlikleri ve durgunlukla geçen bir dönem, haliyle bu durum kilolarda ve vücut şeklinde de gözle görülür etkiler ortaya çıkarabiliyor.

Yaz formu için beslenmenize dikkat etmeniz gerektiği kadar vücudunuzun şekillenmesi ve kendini toparlaması için yaz egzersizlerine de ihtiyacınız var. Ancak bu egzersizleri son ana bırakıp da vücudunuza yüklenerek hem direncinizi kırmak hem de hızlıca verdiğiniz kiloları hızlıca geri almak istemiyorsanız zayıflama egzersizlerinizi belirli bir zaman aralığına yaymalı ve metabolizma yaşınızı göz önünde bulundurarak vücudunuzu zora sokacak yaz egzersizlerini uygulamamaya dikkat etmelisiniz. Bu yazımızda, spor salonunda, evde ve açık alanlarda yapabileceğiniz, her biri birbirinden etkili birtakım yaz egzersizlerini derledik.

Spor Salonunda Hangi Yaz Egzersizlerini Yapmalıyım?

Düzenli bir spor salonu alışkanlığınız varsa, oradaki düzenin spor danışmanlarınız aracılığıyla yürüdüğüne aşinasınızdır. Bu nedenle yaza hazırlık egzersizleri yapmak istediğinizi belirtip danışmanınızdan sizin için bir yaz programı hazırlamasını isteyebilirsiniz.

Kardiyo egzersizleri kalori yakmanızı hızlandırıp kilo kaybını kolaylaştırırken ağırlık kaldırma egzersizleri sıkılaşarak forma girmenizi aynı zamanda kalori yakmanızı da sağlar, bu nedenle vücudunuzun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak bu iki antrenmanı dengeleyebilir ya da herhangi birine ağırlık verebilirsiniz.

Karın kaslarınızı çalıştıracak spor aletlerini kullanmak, bikininiz içerisinde sizi büyüleyecek bir forma girmenize yardımcı olacaktır. Bunun için çeşitli ağırlık makineleri ve mekik-ters mekik hareketlerini yapabileceğiniz spor aletleriniz spor salonunda tüm gün sizi bekliyor olacak!

Evde Hangi Yaz Egzersizlerini Yapmalıyım?

Spor salonlarında zaman geçirmeyi sevmiyorsanız veya vaktiniz yoksa, eviniz yaz egzersizleriniz için mükemmel bir mekandır. Bütün çevreyi kendi arzunuza göre düzenleyebilir, eğer egzersizlerin acemisiyseniz deneme yanılma yoluyla sonunda en iyiye ulaşabilirsiniz. Ancak kendinizi hemen rahata alıştırmamanız ve egzersizlerde süreklilik sağlamanız, egzersizlerinizi kademeli olarak arttırmanız ve kendinize bazı dinlenme günleri belirlemeniz önemlidir.

Evde kalori yakmanızı sağlayarak vücudunuzu sıkılaştıracak egzersizlerden bazıları, side to side push-up olarak bilinen, kollarınızı sağa ve sola sırasıyla hareket ettirerek yapacağınız bir şınav çeşididir. Yine, yüksek plank pozisyonundayken yapabileceğiniz, dizlerinizi sırasıyla dirseklerinize değirme egzersizi de karın bölgeniz için oldukça faydalı olacaktır. Bu egzersizi hızlandırarak mountain-climber egzersizine de geçebilirsiniz.

Sırtınıza biraz arkaya doğru eğim vererek, kollarınızı sağa ve sola düz tutarak hareket ettirdiğiniz Russian-twist egzersizi ise yan karnınızı çalıştıran etkili bir egzersizdir.

30 saniyelik setler halinde side-plank yapabilirsiniz, ayrıca yapıldığı zamanı sonsuzlaştırıyormuş hissi veren plank hareketi de yaz egzersizlerinizin vazgeçilmezlerinden biri olacaktır.

Bacaklarınızı çalıştırmak içinse squat, jump squat ve lunge egzersizlerini yapmanız önemlidir.

Açık Alanda Hangi Yaz Egzersizlerini Yapmalıyım?

Oksijeni bol, güzel bir hava, yaz egzersizleriniz için sizi daha da motive edecek, vücudunuz da sizi daha özgüvenli ve mutlu hale getirmek için spor sonrasında endorfin hormonu salgılayacaktır.

Açık hava egzersizlerinizi koşu, tırmanma, tempolu koşu, ip atlama, geri koşu, walking-lunges ve yoga gibi farklı egzersizlerle değerlendirebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal