Yaşınıza Göre Kaş Şekilleri

Kaşlarınız, bakışlarınızı ve yüz ifadenizi doğrudan etkilemektedir. Kaş şeklinize göre tarzınız ve havanız da değişmektedir. Bilindiği üzere, belli dönemlerde belli kaş biçimleri moda olmaktadır. Peki, kaşlarımızı nasıl şekillendirmeliyiz? Yaşa göre kaş şekli nasıl olmalıdır?

23.06.2020-11:23 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-15:16) Yaşınıza Göre Kaş Şekilleri

Kaşları bu modayı takip ederek şekillendirmek yapılacak hatalardan biridir. Tavrınıza uygun, doğal ve sizi doğru yansıtan bakışlar ve görünüm için yaşınıza göre kaş şekilleri belirlemeniz daha doğru olacaktır.

20’Lİ YAŞLAR İÇİN UYGUN KAŞ ŞEKİLLERİ

20’li yaşlar, gençliğin verdiği deli dolu yaşam enerjisi ile, kişinin cildini adeta bir deneme tahtası gibi kullandığı yaşlardır. Bu dönemlerde, kaşlar da pek çok değişime uğramaktadır. İnce, kavisli, düz, kalkık gibi pek çok kaş modeli bu yaşlarda denenmektedir. Buna bağlı olarak kaşların yapısı bozulmakta ve kişi doğal görünümden uzaklaşmaktadır. Oysaki, sade ve çok işlem görmemiş kaşların dönemi aslında bu zamanlardır. 20’li yaşlardaysanız, kaşlarınızla çok oynatmadan, asıl şeklini ortaya çıkaracak küçük düzeltmeler yapmanız yeterlidir. Şekli erken bozulan kaşların, daha sonra toparlanması zor olmaktadır. Bu nedenle yaşınıza göre kaş şekilleri seçmek, bu yaşlarda oldukça önemlidir.

30’LU YAŞLAR İÇİN UYGUN KAŞ ŞEKİLLERİ

30’lu yaşlarına ulaşmış bir yetişkinseniz, kaşlarınız bu zamana kadar pek çok yoldan geçmiş demektir. Yine de hala uygun kaş şeklini bulamadıysanız, burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, seçeceğiniz kaş formunun yüz tipinize uyum sağlamasıdır. Eğer kaşlarınız incecik bir formdaysa, mutlaka kalınlaştırmanız gerekir. Çok ince kaşlar artık tarihe karışmış durumdadır. Göz yapınız elverişli ise, hafif kavisler ile bakışlarınızı iyice ortaya çıkarabilirsiniz. Çok çekik gözleriniz varsa daha düz ve keskin hatlı kaş şekillerini tercih edebilirsiniz. Yaşınıza göre kaş şekilleri belirlemede en etkili unsur, gözlerinizin yapısıdır.

40 VE ÜSTÜ YAŞLAR İÇİN UYGUN KAŞ ŞEKİLLERİ

40’lı veya üstü yaşlardaysanız, yaş almanın etkileri cildinizde belirmeye başlamış demektir. Bunun bir sonucu olarak göz kapaklarınızda düşmeler, göz sarkmalar gibi görüntüler ortaya çıkabilir. Bu durumu değiştirmek ve daha genç bir görünüm elde etmek için, kaşlarınıza vereceğiniz şekilleri de kullanabilirsiniz. Bu yaşlarda da kaşlarınızı çok fazla inceltmemelisiniz. Bu, deformasyonların belirginleşmesini arttıracaktır. Burada dikkat edeceğiniz en önemli ayrıntı, kaşlarınızın bitiş yönüdür. Yukarı doğru uzanarak biten kaş biçimleri, ifadenize gençlik katmanızı sağlayacaktır.

YÜZ HATLARINA GÖRE KAŞ ŞEKİLLENDİRME

Yaşınıza göre kaş şekilleri belirlerken, yüzünüzün şeklini baz almayı da asla unutmamalısınız. Yuvarlak yüz hatlarına sahipseniz, kemerli kaşlar ince bir yüz görüntüsüne sahip olmanızı sağlayacaktır. Kare bir yüzünüz varsa, yüzünüzü biraz daha yuvarlak göstermek için, kaşınıza köşeli şekiller vermelisiniz. Dar bir alnınız varsa, yani üçgen yapılı bir yüze sahipseniz, yükseltilmiş kaş şekillerinden uzak durmalısınız. Uzun ve dikdörtgen yüzlüyseniz ise, fazla kavisli kaşlar kullanmazsanız, geniş bir yüz görünümü yaratabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal