Yasemin yağı nelere iyi gelir, nasıl kullanılır? Yasemin yağı faydalı mı? Yasemin yağı kullanım alanları

Yasemin yağının ne işe yaradığı, nasıl kullanıldığı gibi pek çok konu araştırılmaktadır. Yasemin yağı hakkında araştırmalar hız kazanırken faydaları ve kullanım şekli merak ediliyor. Peki, Yasemin yağı ne? Yasemin yağı ne işe yarar? İşte yasemin yağı hakkında merak edilen tüm detaylar…

23.07.2022-11:03 - (Son Güncelleme: 23.07.2022-11:03) Yasemin yağı nelere iyi gelir, nasıl kullanılır? Yasemin yağı faydalı mı? Yasemin yağı kullanım alanları

Yasemin bitkisinin beyaz çiçeklerinden elde edilen yasemin yağı,  esansiyel yağlar arasında geçmektedir. Yasemin çiçeğinin İran'dan geldiği düşünürse de tropik iklimlerde yetiştirilmesi mümkün olan bir bitkidir. Tatlı ve aromatik bir kokuya sahip olan yasemin çiçeğinin parfüm yapımında çok sık kullanıldığı görülmektedir. Çiçekten elde edilen Yasemin yağının da bazı hastalıkların tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. Peki, Yasemin yağı ne? Yasemin yağı ne işe yarar? İşte yasemin yağı hakkında merak edilen tüm detaylar… 

Yasemin yağının faydaları nelerdir? 

Antidepresan bir etkiye sahip olan yasemin yağı aromaterapi de sık sık kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalar doğrultusunda yasemin yağı kullanan katılımcıların kendine daha uyanık hissettiği de söylenmektedir. Bu nedenle Yapılan araştırmalar sonucunda Yasemin yağının depresif etkileri azalttığı ve ruh haline iyileştirdiği sonucuna varıldı.Yasemin yağının faydaları şu şekildedir: 

Antiseptik ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.

Yasemin yağını seyrelterek kullanıldığında oral pamukçuk gibi enfeksiyon oluşturan hastalıkların tedavisinde ve önlenmesinde kullanılmaktadır 

Yasemin Yağı Nedir

Yasemin yağının afrodizyak etkisi olduğu söylenmektedir. Bununla birlikte Hindistan'ın bazı bölgelerinde Yasemin çiçekleri yeni evli kişilerin yatak odasında dekor olarak kullanılmaktadır.

Yasemin yağının kokusu ruh halini iyileştirdiği, enerji seviyelerini pozitif ve romantik duyguları arttırdığı rapor edilmiştir. 

Bununla birlikte yasemin yağı krem ve spazm tedavisinde de kullanılmaktadır. Seyrelti Ben yasemin yağı masaj için kullanıldığında ağrıları hafifletir. 

Yasemin yağı,  yara dokusundaki iyileşmeyi de hızlandırır.

Cilt enfeksiyonları tedavisinde antiseptik olarak kullanılmaktadır. 

Diyabetik ülser gibi kronik yaraların iyileşmesini hızlandırabilir.

Sıcak basması, depresyon gibi menopoz semptomlarının tedavisi için kullanılabilir.

Yasemin çayı kokusunun sinirleri yatıştırdığı düşünülmektedir.

Yasemin yağı nasıl kullanılır?

Yasemin yağı, hindistan cevizi yağı veya tatlı badem yağı gibi taşıyıcı yağlarla  seyreltilerek Kullanılması tavsiye edilmektedir. Yasemin yağının kullanım şekilleri şu şekildedir: 

Kokusunu yaymak için difüzöre konulabilir.

Doğrudan şişeden solunabilir. Ancak uzun süre solumamaya dikkat etmek gerekir.

Aromatik buhar elde etmek için, bir kase sıcak suyun içerisine eklenebilir.

Yasemin Yağı Nasıl Kullanılır

Diğer yağlarla seyreltilerek banyoya ilave edilebilir.

Diğer yağlarla karıştırılarak masaj yağı olarak kullanılabilir.

Ağız yoluyla alınması sakıncalıdır.

Bunlarla birlikte her ya da olabileceği gibi kişilerin yasemin yağına da alerjileri olabilmektedir. Bu nedenle yasemin yağını cilde uygulamadan önce Taşıyıcı yağ ile seyreltilmesi gerekmektedir. Yasemin yağının kesinlikle ağız yoluyla alınmaması gerekir. Kronik rahatsızlığı olanlar, hamileler ve emziren annelerin uygulamadan önce mutlaka doktora danışmalıdır. Uygulamanın yapılmasının ardından bölgede kızarıklık yanma kaşıntı gibi sorunlar oluşması durumunda hemen su ile yıkanması gerekir. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal