Mucize çiçek: Sarı kantoron yağı neler iyi gelir? Sarı kantoron yağı faydaları neler? Sarı kantoron yağı nasıl kullanılır?

Yıllardır tedavilerde kullanılan sarı kantoron yağı, insanların tercih ettiği doğal yağlar arasında yer alıyor. Peki Sarı kantoron yağı neler iyi gelir? Sarı kantoron yağı faydaları neler? Sarı kantoron yağı nasıl kullanılır? İşte sarı kantoron yağının merak edilenleri...

23.07.2022-10:58 - (Son Güncelleme: 23.07.2022-10:58) Mucize çiçek: Sarı kantoron yağı neler iyi gelir? Sarı kantoron yağı faydaları neler? Sarı kantoron yağı nasıl kullanılır?

Doğa kantoron adlı bir bitkiden üretilen kantoron yağı, insan vücudunda pek çok yerde yapılan tedavilerde kullanılan çok faydalı bir yağ türüdür. Halk arasında daha çok bilinen bir yağ türü olan sarı kantoron yağı ise son zamanlarda pek çok insanın gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Sarı kantoron yağı hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler ise arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki Sarı kantoron yağı neler iyi gelir? Sarı kantoron yağı faydaları neler? Sarı kantoron yağı nasıl kullanılır? 

Sarı kantoron yağı faydaları neler?

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun da söz ettiği sarı kantoron yağı faydaları oldukça fazladır. İşte sarı kantoron yağı faydaları:

İshale karşı çok etkilidir.

Soğuk algınlığına iyi gelir.

İyi bir balgam söktürücüdür.

Regl sancılarını hafifletir, kas gevşetici etkiye sahiptir.

Menopoz sıkıntılarına karşı rahatlama sağlar.

Hafif ve orta şiddette depresyonlarda alternatif bir antidepresan ilaç olarak önerilmektedir.

Sinirsel kaynaklı kekemeliklerde iyi sonuçlar verir.

Yapılan araştırmalar sonucu cilt hastalıklarına faydalı etkisi olduğu kanıtlanmıştır.

Derinin melanin kaybı ile birlikte giden ve kısmi renk bozuklukları ile karakterize vitiligonun tedavisinde yardımcıdır.

Birçok antienflamatuvar ilaçlardan farklı olarak mide üzerinde olumsuz etkilerinin bulunmadığı, hatta ülser tedavisinde de etkili olduğu rapor edilmiştir.

Romatizmal ağrıların tedavisinde, çocukların gece işemelerinde, gut hastalığının tedavisinde kullanılmıştır.

Geçmişten bu yana sarılık hastalığına karşı ve yara iyileştirici olarak kullanılmıştır, bu etkileri deneysel olarak da kanıtlanmıştır.

Ayrıca alkol, sigara, nikotin ve kafein gibi maddelerle oluşan bağımlılıkların tedavisinde yararlı olabileceğini gösteren deneysel kanıtlar bulunuyor.

Sarı kantoron yağı

Sarı kantoron yağı zararları neler?

Her ne kadar çok faydalı bir yağ türü olsa da sarı kantoron yağı bazı kişilerde yan etkiler bırakabilmektedir. Sarı kantoron yağının bilinen zararlarının başında alerjik reaksiyonlar gelmektedir. Bunun dışında kızarıklık, mide bulantısı, kabızlık, ağızda kuruluk, ciltte ve saçta fazla yağlanma gibi belirtiler de sarı kantoron yağının aşırı kullanılması halinde kendisini gösterebilir.

Sarı kantoron yağı nasıl kullanılır? 

Sarı kantoron yağı farklı şekillerde kullanılabilir. Bu durum yaşanan sağlık sorununa bağlı olarak değişir. Yanık, kesik, sivilce, güneş yanığı gibi durumlarda sarı kantoron yağının pamuk ile sürülmesi tavsiye edilir. Ayrıca sarı kantoron yağı 1 bardak suyun içerisine bir iki damla damlatılarak da tüketilebilir. Fakat günlük bir bardak sarı kantoron yağlı su tüketimi aşılmamalıdır. 

Sarı kantoron yağının içilmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Fakat sarı kantoron yağının saf haliyle içilmesi yerine farklı bir içeceğe damlatılarak tüketilmesi tavsiye edilir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal