Yaşam tarzını değiştiren Meriç Erkan'a Seren Serengil'in yönelttiği sarık sorusu canlı yayına damgasını vurdu

Katıldığı televizyon programlarıyla bilinen Meriç Erkan, Söylemezsem Olmaz isimli magazin programında hayatına dair merak edilenleri anlattı. İşte o detaylar...

12.04.2022-12:51 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-13:01)

Bir dönem katıldığı televizyon programları ve Ahu Tuğba ile yaşadığı aşk ile gündemden düşmeyen Meriç Erkan, geçtiğimiz aylarda bambaşka biri olduğunu gözler önüne sermişti. Yıllar önce yaptığı davranışlardan büyük pişmanlık duyan ve bunun sonrasında da dine yönelen Meriç Erkan, Söylemezsem Olmaz isimli magazin programına katıldı. Yaşam tarzından ismine kadar her şeyi değiştiren Erkan, hayatına dair merak edilen soruları yanıtladı. Katıldığı canlı yayında ismini Mahmud olarak değiştirmesinin sebebini anlatan Erkan; ''Peygamber efendimizin 4 adından biri Mahmut'tur. Bir de benim Aziz Mahmud Hüdayi'ye ayrı bir gönül bağım vardır. Benim manevi bir yolculuğum olmuştu. Ben peygamberimizin isimlerinden birini almak istedim. Kuran'dan bir ismim olsun istedim'' ifadelerini kullandı. 

Meriç erkan'dan bomba açıklamalar

Erkan: Böyle giyinmek daha büyük sevap yaratıyor

Söylemezsem Olmaz isimli magazin programının sunucularından biri olan Seren Serengil, konuğu Erkan'a; ''Kafanızdaki sarık mı? Ben dini bütün olmak istedim dinimin şartlarını uygulamak istiyorum bunun için illa adımı değiştirmem, erkek olduğunda sarık takmak gerekiyor mu? Neden böyle?" şeklinde bir soru yöneltti. Bunun üzerine Erkan; ''Bunu takmıyor birisi ibadetini yapıyor rabbim onu alır cennetine. Böyle giyinmek daha büyük sevap yaratıyor. Şimdi peygamber efendimize benzeme konusunda... Benim şu bastonumdan tutun sarığıma, kıyafetime kadar peygamber efendimize benzediğimiz zaman biz yaptığımız ibadetlerimizden kat be kat fazla sevabını alıyoruz. Ben daha önce çok kötü bir hayat yaşadığıma inandığım için şimdi katlayarak yapıyorum'' şeklinde konuştu. 

Erkan kimseyi yadırgamadığını söylemişti

Meriç Erkan, daha önce de katıldığı televizyon programında; ‘’Ben aynı adamım, aynı beden ama hayat insanı başka taraflara çekiyor. Daha önceki konseptim, şovmenlik vs., e tabii insan... Bu bir konsept değil, bu başka bir şey... Rabbimle aramdaki bir hesaplaşma... Bir şeyin farkına varıyorsunuz ve bunu son nefes gelmeden yapıyorsunuz. Nasıl yaşamışız böyle? Kimseyi yadırgamıyorum biz de bu yoldan geçtik’’ ifadelerine yer vermişti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal