Yardım tırları kilometrelerce kuyruk oluşturdu: Türkiye tek yürek oldu

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bütün ülke tek yürek oldu. Ülkenin dört bir yanından gönderilen yardım tırları ve araçlar Hatay'da uzun kuyruklar oluşturdu

10.02.2023-11:05 - (Son Güncelleme: 10.02.2023-17:29)

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde çok büyük yıkıma neden oldu. Binlerce insanın hayatını yitirdiği Cumhuriyet tarihinin en büyük afeti olarak adlandırılan depremde on binlerce kişi ise yaralandı.

Türkiye tek yürek

Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan depremde en fazla etkilenen illerin başında Hatay yer alıyor. Arama kurtarma ekipleri bir yandan çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan depremden kurtulan ve bölgede görev yapanlar için tüm Türkiye tek yürek oldu.

Kilometrelerce kuyruk oluştu

Hatay’a gönderilen yardım tırları kilometrelerce kuyruğa neden oldu. Ülkenin dört bir yanından gönderilen yardım TIR’ları ihtiyaç sahipleri için belirlenen uygun noktalara teslim ediliyor.

Havadan da görüntülendi

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin arından büyün Türkiye seferber oldu. Depremin 4’üncü gününde Türkiye’nin her noktasından erzak, kıyafet gibi temel ihtiyaçlar araçlarla gönderiliyor.

Yardıma giden araçlar kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Belen ilçesinin, Belen otoban çıkışında Hatay’ın merkezi Antakya’ya yardım için giden araçlar durma noktasına geldi. Oluşan uzun kuyruk dron ile havadan kaydedildi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal