Yapımı 2 ayda tamamlandı: Defne Devlet Hastanesi hizmete açılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Hatay’da 24 Mart’ta temeli atılan Defne Devlet Hastanesi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması beklenen törenle hizmete açılacak.

20.05.2023-11:08 - (Son Güncelleme: 20.05.2023-18:29)

Yaklaşık 3 ay önce yaşanan depremlerde büyük bir yıkım yaşayan Hatay’ın Defne ilçesinde temeli 24 Mart’ta atılan 300 yatak kapasiteli Defne Devlet Hastanesi’nin inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere. Hastanenin açılışı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması beklenen törenle yapılacak. Erdoğan’ın dışında törene Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve yetkililerin de katılacağı öngörülüyor.

Defne Devlet Hastanesi hizmete açılıyor

AA’da yer alan habere göre; Tüm branşlarda hizmet verecek, 300 yatağı, 80 yoğun bakım yatağı ve 12 ameliyathanesi bulunan Defne Devlet Hastanesi, ağır çelik kullanılarak inşa edildi.

Hastanenin bütün odaları teknik altyapısıyla yoğun bakıma dönüştürülebilme imkanına sahip olarak tasarlandı.

Defne Devlet Hastanesi

Sağlık Bakanı Koca'ya Defne Devlet Hastanesi teşekkürü

Hatay'da yaşayan bazı vatandaşlar, Defne Devlet Hastanesi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür etti.

Bakan Koca, 60 günde tamamlanan ve pazar günü açılışı yapılacak Hatay'daki Defne Devlet Hastanesi'yle ilgili vatandaşların memnuniyetini dile getirdikleri anlara ilişkin videoları sosyal medya hesabından paylaştı.

Görüntülerde, bir vatandaşın hastane için teşekkür60 günde bitirilen Defne Devlet Hastanesi yarın açılıyorlerini iletmesi üzerine, hastaneyi hızla bitirmek istediklerini vurgulayan Koca, "Tomografi, MR, kan tetkikleri, görüntülemeler, muayeneler yapılabilsin istiyoruz. Bir hafta sonra da ameliyathane devreye girsin istiyoruz" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal