Yabancı Uyruklulara E-Devlet'te Başvuru İmkanı!

Yabancı uyruklu kişiler, mobil cihazlarının kayıt altına alınmasına dair başvurularını, yabancı kimlik numaraları ile e-Devlet kapısından gerçekleştirilecek.

15.09.2021-16:57 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-17:08) Yabancı Uyruklulara E-Devlet'te Başvuru İmkanı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK), Resmi Gazete'de yayımlanarak "Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği" yürürlüğe girdi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) tarafından yapılan değişikliğe dair 2019'da Elektronik Haberleşme Kanunu'nda yapılan düzenlemeler kapsamında "Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik"te geçen yıl değişiklik gerçekleştirildi.

HİZMET ALAMAYAN CİHAZLAR İÇİN ÇÖZÜM 

Yapılan yönetmelikteki değişiklik ile 7 yıl süreyle elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almayan cihazlar ile işletmecilerce finansman borcu bulunduğu bildirilen cihazlara ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi yapıldı. Uluslararası daimi veri dolaşımı yapan cihazlar ve 112 acil çağrı sistemlerinde kullanılan cihazlar da yönetmeliğe dahil edildi.

Yayınlanan tebliğle, 7 yıl süreyle elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almayan cihazlarla işletmeciler tarafından finansman borcu bulunduğu bildirilen cihazlara dair işlemler düzenlendi.

Mobil Cihaz Kayıt Sistemi'nde (MCKS) kayıtlı iken kesintisiz 7 yıl süreyle elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almadığı tespit edilen cihazın kullanıcısının, Kurum kayıtlarında tespit edilememesi halinde, ilgili cihaza ait IMEI numarasının tekrar kayıtlı hale getirilmesi talebi, cihazın ithalatçısı veya imalatçısı aracılığıyla sistem üzerinden yapılabilecek.

YABANCI UYRUKLULARA E-DEVLETTEN BAŞVURU İMKANI 

Yabancı uyruklu kişilerin abone kayıt merkezleri üzerinden kayıtlarının gerçekleştirilmesi usulüne son verilerek cihaz kayıt altına alma başvurularının yabancı kimlik numaraları ile e-Devlet kapısı üzerinden yapılması sağlanacak. Böylelikle hizmetin tek noktadan, hızlı, güvenli ve entegre bir şekilde sunulması hedeflendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal