e-Devlet Soy Ağacı Nasıl Sorgulanır?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan hizmet büyük bir ilgi görmüş durumda. Peki, soy ağacı nasıl oluşturulur? e-Devlet soy ağacı nasıl sorgulanır?

07.09.2021-18:26 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-18:32) e-Devlet Soy Ağacı Nasıl Sorgulanır?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce uygulamaya sokulup vatandaşların hizmetine sunulan 'Soyağacı Oluşturma' hizmetinin detayları toplum tarafından merak edilip araştırılıyor. Uygulamanın nasıl kullanılacağı da araştırılmaya başlandı. Peki, soy ağacı nasıl oluşturulur?

SOY AĞACI NASIL OLUŞTURULUR?

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan Soyağacı Oluşturma hizmeti ile birlikte dijital dönüşüm alanında büyük bir adım daha atılarak, vatandaşların elektronik ortam üzerinden çok rahat bir şekilde ulaşabilecekleri olan kamu hizmetlerine bir yenisi daha eklenmiş durumda. Söz konusu bu yeni hizmet ile birlikte vatandaşlar nüfus müdürlüklerine gitmeden rahat bir biçimde soyağaçlarını oluşturabilme fırsatına sahip olacak.

SOY AĞACI NASIL ÇIKARILIR?

Sistem, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) Projesi doğrultusunda yapılıyor. Elektronik ortam içerisinde tutulan nüfus kütükleri sayesinde üst soya yönelik bilgiler kolay bir şekilde öğrenilebiliyor. MERNİS'te tutulmakta olan bilgiler, Osmanlı Dönemi içerisinde 1904 tarihinde yapılan genel nüfus sayımı ile elde edilen bilgilere dayanmış olmasından ötürü 1800'lü tarihlere dek doğmuş olan kişilerin kaydına erişilebilme fırsatı sağlıyor.

Büyük bir ilgi ile takip edilen Soyağacı Oluşturma işlemi e-Devlet hizmeti üzerinden ya da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. E-Devlet üzerinden soyağacınızı oluşturmak için hizmetin internet sitesine girilmesinin ardından adrese T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile beraber güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak kimliğinizi de doğrulama işleminin ardından "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma" hizmetini " seçebilir ve soyağacınıza ait olan elektronik belgeyi temin edebilirsiniz.

Buna ek olarak diğer bir yol olarak da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün adresinden e-Hizmetler / e-Sorgulamalar / Soyağacı Sorgulama hizmetini seçerek e-devlet uygulaması üzerinden giriş yaparak ilgili hizmete yine bu şekilde ulaşabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal